Het bestuur van FC Oudewater is trots op haar keuze voor de nieuwe hoofdtrainer, met ingang van het volgende seizoen. Voorzitter Voetbal van de club, Gijs Kautz: “Op dit moment is Remco al trainer van ons 2eelftal. Gezien zijn ontwikkeling, opleiding en ervaring lijkt ons dit een goed moment om hem door te laten stoten naar de hoofdmacht.” De Rijk is geen onbekende voor de club. Als jeugdspeler en selectiespeler was hij in het verleden al nauw verbonden met FC Oudewater.

“De juiste stap, op het juiste moment. Dit is mijn club.”

Dit is mijn club

Als voetballer speelde Remco de Rijk niet alleen voor OVS en Unio, later FusieClub Oudewater. Ook vv Montfoort, Tonegido, Sportlust en Jodan Boys prijken op zijn voetbal-CV: “Als (jeugd)trainer en assistent van hoofdtrainer Alex Redel heb ik al van het trainerschap mogen proeven. Dit voelt voor mij als de juiste stap, op het juiste moment. Dit is mijn club. Hier wil ik me verder ontwikkelen. Met een selectie die ik grotendeels ook als jeugdspeler al onder mijn hoede had en waar ik veel geloof in heb. Ik ben blij met het vertrouwen van de club en uiteraard ga ik mijn best doen om er een sportief succes van te maken.

Vacature voor twee

In de afgelopen jaren is de selectie van FC Oudewater doorontwikkeld naar een grote selectie, waar het eerste, het tweede en het derde elftal het prestatievoetbal van de club vorm geven. De samenwerking van de technische staf is daarvoor van groot belang. “Voor het tweede elftal zoeken we voor aankomend seizoen dus een nieuwe trainer. Zoals mag blijken staat onze club voor samenwerking, ontwikkeling en voetbalplezier, dus kandidaten kunnen zich bij ons melden. Ons tweede elftal is een ideale springplank voor jong talent uit onze eigen succesvolle jeugd, om uiteindelijk het eerste elftal te bereiken.”