Rond klokslag kwart over tien waren alle talenten van de JO13-1 verzameld op sportpark Markveld. Deze zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd, tegen leeftijdsgenoten uit Gouda op het programma. Omdat de D2 eerst nog rust had in dezelfde kleedkamer, werd er iets later omgekleed. Het was de afgelopen week rustig geweest rond het team en er kon dus rustig aan de tactiek gesleuteld worden. Vooraf was al te horen dat de tegenstander van vandaag waarschijnlijk zouden aantreden in een 1-4-4-2 formatie. Hierdoor zou er veel inschattingsvermogen van de oudewaterse verdediging gevraagd worden. Termen als inschuivende middenvelders, opstomende verdedigers en een ruit op het midden werden in kleedkamer acht doorgenomen.

Nadat dit door alle spelers was getracht te verwerken, kon achterop veld drie de warming up gehouden worden. Terwijl de leider, grotendeels tevergeefs, bezig was om alle leiders van de JO9 teams zover te krijgen, dat ze de doeltjes en de pionnen na hun wedstrijd op zouden ruimen, hezen de talenten zich in het wedstrijdshirt. De trainer had de talenten toegezegd, ze vanaf de kant bij te staan in woord en beeld. Dit omdat de tegenstander, een voor hun ander speltactiek, op de mat zou leggen. De geelbuiken begonnen voortvarend. Al na twee minuten was het gevaarlijk voor de goal van Jodan Boys. Een verdediger was hierbij genoodzaakt om de bal onreglementair met de hand te beroeren. Dit ontging scheidsrechter Zuidam niet en lag de bal op de stip. De eerste aanwijzing van de kant viel te horen met de naam van Zegert. Gio had de bal in zijn hand en lag hem op de stip. Hierna volgde wederom een aanwijzing van de kant dat wel erg veel leek op de eerste. De kleine Kemp nam de aanloop maar deze was niet heel overtuigend. Zijn inzet werd dan ook gekeerd door de goudse keeper. Giovanni probeerde, met een kruising tussen axel en een dubbele rittberger, de rebound binnen te werken. Dit was, door de stijging van het gevoelstemperatuur met 28 graden ten opzichte van de zaterdag ervoor, gedoemd te mislukken. Ondanks alles zou Joan Haanappel hem hiervoor wel een ruim voldoende geven, maar zijn trainer dacht hier anders over. Dit kwam ook omdat hij hierna in de weg lag om Finn K de rebound van de rebound op doel te kunnen verwerken. Vier minuten later was het Fleur die de ruimte op rechts probeerde te benutten. Halverwege vijandelijke helft stuurde ze Finn K op rechts verder weg. Zijn voorzet kwam goed voor het doel en hier probeerde Moos de kuur van Gio te overtreffen. Ondanks de katachtige sprong kwam hij niet hoog genoeg en ging de bal het doel voorbij. Hierna kwam de klad in het spel. Er werd te slordig omgegaan met balbezit en de slechte passen volgde elkaar veel te snel op. Jodan boys rook de kansen en tikte lustig erop los. Halverwege de eerste helft werd de oudewaterse verdediging zoek getikt en scoorde de vrijstaande goudse spits de bal achter Colin. Hierna bleef het spel om te treuren en net voor de rust lag de tweede bal in het doel van Oudewater.

Nadat de limonade was opgedronken, zou de eerste helft geanalyseerd moeten worden. Het spel was niet om aan te gluren en de genomen pingel was illustratief voor de hele eerste helft. Het is een grote puinhoop, jullie moeten elkaar op de juiste manieren bedienen en niet te veel met de bal lopen, viel er uit de mond van de trainer te vernemen. Waar was dat spel van twee weken geleden tegen Feyenoord gebleven, was een gehoorde vraag. Hierdoor werden er ook geen puntjes op de vele ï-tjes gezet. Aldo is wel met de hoog nodige gebruikelijke doping langs gegaan. Hoewel het totaal onverdiend was, is Finn D ook nog met de koekjes rond gegaan en zo kon aan de tweede helft begonnen worden. De leiding had de intentie om er negen spelers af te halen, maar een blik op de bank leerde dat het maar bij drie kon blijven.

Al in de eerste minuut was duidelijk dat de talenten de preek hadden opgepikt. Onder toezicht van een grote afvaardiging van de JO15-1 werd er met grote inzet gespeeld en probeerde men de tegenstander te overklassen. Er was duidelijk overwicht van de talenten en het eerste gevaar was een schotje van Zegert. Hij dreef zijn actie echter iets te ver door, waardoor deze inzet niet gevaarlijk werd. Halverwege de tweede helft werd er meer risico genomen. Er werden twee verdedigers naar de zijlijn gehaald en middenvelder Wessel kwam centraal achterin te staan. Gio kwam naast Daan te staan en zo diende doorgedrukt te worden. Een corner die door Gio werd genomen kwam terecht op de punten van de beide schoenen van Daan, terwijl hij in dalende positie was. De bal hobbelde langs iedereen heen en de aansluitingstreffer was een feit. Er werd verder druk op de goudse verdediging gezet en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. In de vijfenvijftigste minuut was het Daan die met een actie de weg voor een schot op het doel vrijmaakte. Zijn schot raakte de binnenkant van de paal en hobbelde het veld weer in. Gezien de inzet van tweede helft had deze bal er wel in gemogen. Het was genoeg geweest vond de uitstekend leidende scheidsrechter Zuidam en floot af.

In de veldbespreking na afloop vielen de chagrijnige gezichten op. De trainer sprak over een goed tweede gedeelte, maar dat het de eerste helft was weggegeven. Aankomende week zal het woensdagavond tegen SVS en zaterdag tegen Haastrecht veel beter moeten. Hier zal dan ook goed voor getraind moeten worden om een positief resultaat te behalen.