Niet veel om over naar huis te schrijven of…
De teloorgang van voetbalvereniging Rijnstreek

FC Oudewater – Rijnstreek 7–1

In de thuiswedstrijd medio oktober konden de Nieuwerbruggers, hoewel sporadisch, toch enkele keren de Oudewaterse verdediging in verlegenheid brengen. Vandaag bleef dat beperkt tot slechts een keer, dat was toen in de 50ste minuut een van de matigste voetballers op het veld de FCO-defensie wist te verschalken.

Treurig
Hoe treurig is het als je eerste elftal met slechts tien spelers aan de aftrap kan beginnen. Tot de 42ste minuut speelde Rijnstreek met slechts tien man. Alle goede bedoelingen van trainer Wim Dullemond ten spijt, maar het vooruitzicht op een grote nederlaag hing als een deken over de Nieuwerbruggers. De Oudewaterse FC mag het zichzelf aanrekenen dat de einduitslag niet veel hoger uitviel. Na diverse pogingen kon in de zesde minuut de 1-0 op het scorebord worden gezet, Menno Venhof tekende hiervoor. Hierna was het een stortvloed van aanvallen richting het doel van stand-in doelman Veldkamp welke echter alleen een grote hoeveelheid hoekschoppen tot gevolg hadden. Verdediger Niek Sluijs was degene die de 2-0 voor zijn rekening nam ( 18e min.). Op het half uur, na alleen maar Oudewater’s balbezit op de Rijnstreekse helft was het weer Venhof die scoorde via een kopbal uit een corner (3-0). Zo’n kleine tien minuten later deed Sluijs de bal in het Rijnstreekse doelgebied belanden, pal voor de voeten van Bart Griffioen (39ste min. 3-0). Kort voor rust kon de elfde man aan het Rijnstreekse elftal worden toegevoegd, Wilbert van Elten was de gelukkige.

Zonder grensrechter
De Nieuwerbrugse assistent scheidsrechter Schouten was even vergeten dat er na een eerste helft ook een tweede volgt, dus werd er begonnen zonder de broodnodige steun voor scheidsrechter Smedinga. Dat ook de bestuursleden van Rijnstreek, net als hun supporters, het laten afweten is een teken aan de wand, waar moet dat naar toe met deze eens zo trotse club? Zoals vermeld was de enige keer dat er een speler doorbrak op de Oudewaterse helft na vijf minuten in de tweede helft. Jeroen Hermans schrok er zelf een beetje van, maar zijn doorzetten werd beloond ( 4-1).Hierna was het weer alleen maar Oudewater wat van zich deed spreken. Alleen het afwerken bleek vooralsnog een probleem. Diverse pogingen om de stand op te voeren liepen op niets uit, of de paal of doelman Yvar Veldkamp stonden dan in de weg. Er was een strafschop, na opzettelijk hands voor nodig om de stand op te vijzelen, Venhof 5-1 (57ste min.) En via een combinatie waar veel Oudewaternaren bij betrokken waren was het weer Venhof die de 6-1 voor zijn rekening nam. (64ste min.) Wat de afwezige Gijs Kautz in de uitwedstrijd deed, werd door Menno Venhof vandaag stilletjes geëvenaard, namelijk vier doelpunten tegen de Rijnstrekers. Het laatste doelpunt kwam voor rekening van invaller Joost Miltenburg, die op de juiste plek stond en dus goed was voor de 7-1 (70ste min.) Dat trainer Akkermans al zijn wisselspelers wat minuten gunde mag duidelijk zijn, maar ook deze wissels konden de indruk niet wegpoetsen dat deze overwinning er een was zonder echte glans. Het was natuurlijk wel zo dat de tegenstander nu niet bepaald stof tot inspiratie gaf.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Wouter van Sprundel ( Roy de Jong), Niek Sluijs (Joost Miltenburg), Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goey, Nick van den IJssel (Tim Goes), Mike Rijsbergen, Menno Venhof, Simon la Lau, Bart Griffioen.

Zelfs de pupil van de week Julius Tesink scoorde fraai tegen de ploeg uit Nieuwerbrug.