FC Oudewater – SVC’08 1 – 1

Ontstaan uit een fusie (2008), tussen SV’35 en J.A.C. heeft deze club zijn domicilie op Wassenaars grond. De onverschrokkenheid blijft echter Schevenings! Een pittig voetballende ploeg, nooit over de schreef gaand, maakte het de Oudewaternaren uitermate moeilijk. Een matige eerste helft van beide kanten werd gevolgd door een enerverende twee deel waarbij Oudewater niet kreeg wat het verdiende.

Twee keer dicht bij een doelpunt in de eerste minuten. Eerst was het Yannick Willems die een kans onbenut liet en zijn collega Lars Janmaat deed niet voor hem onder, het enige dat hij overhield was een blessure die hem kater in het potje zou opbreken. Voor de tiende minuut maakte Willems zijn eerste “falen” ongedaan, hij strafte een giga blunder achterin de Oudewaterse defensie ten volle af (0-1). Ook janmaat probeerde zijn misser goed te maken, met een schot vanaf een meter of 40 poogde hij doelman Wesley van der Wel te verschalken, tevergeefs. Na een minuutje of twintig was het alle-alle-hens-aan-dek bij SVC, Patrick Bos en Nathan Martina moesten alle zeilen bijzetten om Bart Griffioen te weerhouden te scoren. Wel waren de corners van de bezoekers telkens weer gevaarlijk. Na een minuutje of veertig moest Janmaat zich toch laten vervangen, Thomas Hoogenboom werd zijn vervanger, vraag of het echt buitenspel was zal nimmer worden beantwoord, maar het doelpunt van Sven Rietveld vond geen genade in de ogen van referee Groenen.

De tweede helft was amper een of tweeminuten oud of de Oudewaterse voorhoede was trefzeker. Het was Ivo Anbergen die bij een eerst afgeslagen hoekschop het leder vol op de slof nam, doelman van der Wel heeft de bal alleen maar gehoord (1-1). Een opstootje en diverse missers, vooral aan Oudewaterse zijde, verder leek de thuisploeg de overhand te krijgen. Er werd af en toe verdienstelijk gevoetbald en het publiek ging er dan ook eens lekker voor zitten. Pittige duels werden er uitgevochten door Willems en Massaoudi met de respectievelijke Oudewaterse middenvelders, waarbij de laatsten iets meer wonnen dan de bezoekers. Nathan Martina probeerde wat trucjes op het middenveld, maar zonder resultaat. Een oud Oudewaterse spits zou ooit gezegd hebben “eerst voetballen en dan kunstjes” en inderdaad het resultaat was uiteindelijk nul. Een vrije trap van de Oudewaterse aanvoerder werd met wat moeite gestopt door Van der Wel en invaller Linderhof kopte nog krap over uit een vrije trap. Uit nog weer een vrije trap (Tim Goes) ontstond nog een prachtig uitgespeelde Oudewaterse kans, Griffioen zag het witte leder echter langs de voor hem verkeerde kant van de staander verdwijnen. Uiteindelijk eindigde de thuisploeg deze wedstrijd met 10 man. Doelman Van den Heuvel miste op een scherpe doorspeelbal net buiten de “zestien” de bal maar raakte wel zijn tegenstander, rood was het terechte gevolg, hoewel zo’n straf erg zwaar is t.o.v. het gepleegde delict. Een speler per ongeluk raken is toch anders dan een opzettelijke overtreding. Het tekort aan doelmannen wordt hierdoor niet bepaald beter bij de Oudewaternaren. In de resterende vier minuten hield stand-in-doelman Tim Goes wel zijn doel schoon.

Oudewater: Kaj van den Heuvel, Jesper van der Zwart, Kick van Zuijlen, Walter van der Neut (Nick van den IJssel), Lars Janmaat (Thomas Hoogenboom), Sjoerd Wiltenburg, Simon La Lau, Ivo Anbergen, Sebastiaan Evers (Tim Goes), Sven Rietveld (Willem La Lau), Bart Griffioen.

Note: Het zal altijd een vraag blijven wie de uitnodigende zak cement in de Oudewaterse dug-out heeft gedeponeerd. In ieder geval hebben de Oudewaternaren geen verdedigingslinie gemetseld.