De competitie begon boven verwachting goed, maar de laatste weken zit de klad erin bij de JO17-2. Blessures en het uitlenen van spelers beginnen hun tol te eisen. Vandaag moest er aangetreden worden in Alphen tegen ARC. Met een krappe selectie van slechts twaalf man (2 spelers uitgeleend, 1 in het gips en een speler die zich verslapen had na een schooltripje naar Parijs), werd naar Alphen afgereisd. Al vroeg (10.15 uur) aan het klusje begonnen.

En een lastig klusje werd het. ARC begon aanvallend aan de wedstrijd. Met de uitoverwinning in Oudewater in gedachten hoopten ze op weer een goed resultaat. Al in de eerste minuut dreigde er gevaar, maar Juran kon een strakke voorzet vanaf rechts onderscheppen. Na 6 minuten moest onze doelman weer handelend optreden, hij moest ver uitkomen om een doorgebroken speler van het scoren te weerhouden, al ging dat wel ten koste van een hoekschop. De corner kwam voor het doel waar een Oudewaterse verdediger met een ferme duw van de bal werd gehouden. Daardoor was het een koud kunstje voor de zo vrij gekomen spits om de bal van dichtbij in het dak van het doel te knallen(1-0, 6.) ARC bleef aanvallen, maar verder dan een afstandsschot dat net over ging kwam het niet. Na 15 minuten werd FCO voor het eerst gevaarlijk. Een strakke pass van Casper bereikte Mitchell aan de linkerkant, die de bal doortikte naar Mees. Die kapte zich knap vrij, maar zag zijn schot net over de goal gaan. Even later was ARC aan de andere kant gevaarlijk, de linkerspits ging door tot op de achterlijn en trok terug. De ingeschoten bal was gelukkig recht in de handen van onze keeper. Halverwege de eerste helft viel de 2e ARC-goal. Een corner werd door twee verdedigers gemist en kon bij de tweede paal hard worden ingeschoten (2-0, 20.) Oudewater liet het hoofd niet zakken en ging gelijk in de aanval. Koen werd op recht diep gestuurd en zijn voorzet werd door Mitchell, via een Alphense voet, tegen de buitenkant van de paal geschoten. 8 minuten later weer een kansje voor Oudewater, Mees kopte uit een corner net voorlangs. Een paar minuten voor rust weer een tegentreffer voor de FCO. De linksbuiten van ARC, de gevaarlijkste man aan Alphense kant, haalde weer eens de achterlijn en legde de bal mooi terug op een inlopende speler, die Juran kansloos liet (3-0. 36.) Voor rust waren er nog 2 opwindende momenten voor de Oudewaternaren, Mees kwam een teen tekort om een voorzet van Mitchel te kunnen verlengen, de keeper kon de bal oprapen. En in de allerlaatste minuut ging Koen er op rechts vandoor, kapte zijn man uit, maar zijn schot met links was een makkelijke prooi voor de keeper.

Na rust begon de wedstrijd ietwat gezapig. Geen van beide teams drong echt aan en kansen konden niet worden genoteerd. Tot de 50e minuut. De linksbuiten van ARC liep alle tegenstanders eruit, kapte de laatste man uit, maar Pascal kon met een prachtige sliding het schot nog blokken. Aan de andere kant van het veld belandde een ingooi bij Mees, die de bal doorspeelde naar Danny, maar diens schot miste de juiste richting en zeilde ver naast. Niet veel laten brak Koen op rechts door, zijn voorzet werd door een ARC-verdediger van richting veranderd. Gelukkig voor hem, recht in de handen van zijn eigen doelman. De volgende kans was weer voor Oudewater, een voorzet van Koen werd door Mitchell ingetikt, maar de bal kon nog voor de doellijn worden weggewerkt. In de 56e minuut kreeg de snelle linkerspits waar hij recht op had, een doelpunt. Diep gestuurd op links liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien, kapte onderweg naar het doel nog een opponent uit en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek (4-0, 56.) Het kwartier dat volgde leverde weinig enerverend voetbal op, het meest memorabele was dat er 3 maal achtereen een bal in de sloot belandde! In de 68e minuut kreeg Oudewater nog een klein kansje. Een terugspeelbal werd door de Alphense doelman pardoes in de voeten van Danny gespeeld. Die probeerde het van var, maar het schot ging een meter of 3 naast het doel. 5 minuten voor tijd kreeg Mees nog een beste kans. Uit een hoekschop kreeg hij de bal in bezit, wipte hem over zijn tegenstander heen en schoot vanaf de penaltystip hard op goal. De ARC-goalie wist met een mooie reflex de bal nog te stoppen. 2 minuten voor affluiten werd de eindstand op 5-0 bepaald. Een Alphense hoekschop werd door een verdediger gemist en een inlopende ARC-er kon van dichtbij het vijfde doelpunt aan laten tekenen (5-0. 78.)

Ondank dit verlies staat ons team nog steeds op de 5e plaats, al is de winst/verlies-balans nu negatief geworden (6x winst, 1x gelijk en 7x verloren). Hopelijk kunnen we hier nog wat aan veranderen in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. Op 22 april staat de laatste op het programma, 11.00 uur uit tegen Sportlust. Maar eerst speelt JO17-2 volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Alphia, dat 1 plek onder ons staat.