De selectietrainingen in mei en juni waren een heel goed initiatief. Uiteindelijk is besloten dat het FC Oudewater JO9-1 team zou gaan bestaan uit spelers van wel 5 verschillende teams in het voorgaande seizoen. Keeper Sil Hoogendoorn was speler / keeper van Unio F5, maar heeft nu gekozen om “fulltime” keeper te zijn. Mede dankzij de keeperstraining en heel veel talent doet hij het tot nu toe supergoed. Een echte puntenpakker. Meestal spelen achterin de verdedigers Beau Verdouw uit OVS F2 en Sam Voorbach uit Unio F2. Aangevuld met Niels van Baren uit OVS F1 die ook op het middenveld kan spelen weten ze zich heel plichtsgetrouw zeer goed staande te houden tegen vaak heel behendige aanvallers van de tegenstander. Middenvelder Rens van Schaik kwam van Unio F4 en ontwikkeld zich tot loopwonder en alleskunner. Ook zijn kompanen Jurre Hoogenboom van Unio F2 en Tygo Breedveld van Unio F5 zijn uitermate gedreven in zowel het aanvallen als meeverdedigen. Complimenten! De aanvallers Fedde Hoogeveen uit Unio F4 en Kay Pelsmaker uit Unio F2 zijn niet alleen gevaarlijk in de individuele actie, maar hebben ook oog voor elkaar en meekomende medespelers. Bijzonder knap. Een prachtige, uitgebalanceerde technische staf complementeert het team. Voetbalkunde, enthousiasme en prima georganiseerde randzaken kan je wel overlaten aan Silvester Hoogeveen, Bertel Hoogenboom en Reggy Pelsmaker. En uiteraard mag de rol van trainer Lars van Halteren niet onvermeld blijft. Hulde.

Aangezien de jongens dus uit zoveel diverse teams samengebracht werden is er besloten om voor aanvang van de (beker)competitie al 2 oefenwedstrijden te spelen. Op 2 warme woensdagen werden Lopik en Haastrecht JO9-1 verslagen. Maar nog belangrijker was dat men elkaar zowel op het veld als daarbuiten leerde kennen. En het was al snel duidelijk dat het een leuke, enthousiaste en leergierige groep is.

Ingedeeld in groep 2 was de technische staf eigenlijk in het ongewisse over de kracht van het team en de tegenstanders. De 1e uitwedstrijd tegen Be Fair JO9-1 was een zeer gelijk opgaande wedstrijd, al snel 1-0 achter, maar vooral de gezamenlijke teamgeest zorgde ervoor dat een keurige 1-2 overwinning behaald werd.

De 1e thuiswedstrijd in de prachtige FC Oudewater shirts was tegen het Goudse Olympia JO9-1. Een gerenommeerde tegenstander. Er waren zeker wel enkele grotere en kleinere kansen, maar die kreeg Olympia ook. Maar de verdedigingen en vooral beide keepers wisten van geen wijken. Een bij de JO9 categorie vrij ongebruikelijke 0-0 was dan ook het eindresultaat.

Afgelopen zaterdag werd er weer tegen een Goudse ploeg gespeeld. Bij ONA mocht de traditionele trap afgedaald worden. Dankzij heel goed samenspel, hard werken en veel plezier werd uiteindelijk een 1-5 overwinning behaald.

Kortom een hele goede start in toch een sterke groep 2. Ondersteund door een fanatieke, maar zich keurig gedragende, grote groep ouders kijken de boys uit naar het vervolg van dit seizoen.