Oudewater – Bergambacht 1 – 3

Echt opvallende zaken vandaag op het Oudewaterse Markveld waren er niet zo gek veel. De eerste 15 minuten van deze oefenwedstrijd tegen de nummer 3 in de stand van de vierde klasse B, waren bemoedigend, er werd aardig gespeeld op het overigens uitermate slechte veld. Na een minuutje of 5 lag het leder al achter doelman Stout van Bergambacht, Menno Venhof knikte de bal hard tegen de touwen na een in-swingende hoekschop van Joost Miltenburg (1-0). Daarna stapelden zowel in de eerste als de tweede helft de fouten zich op vooral aan Oudewaterse kant.

Het hardwerkende Bergambachtse middenveld bestaande uit Rody Bezemer, Jan Smits en Dennis Hordijk kreeg langzaam wat meer grip op hun tegenstanders en dit resulteerde in de gelijkmaker in de 23-ste minuut door een schot van Luuk Botter (1-1), Meuleman was kansloos.

Ook de diverse wissels in de tweede helft deden aan het vertoonde spel geen goed, matig uitverdedigen en balverlies waren schering en inslag. Melvin Treure kreeg steeds meer grip op wisselend Sven Rietveld en Bart Griffioen en Marco Bakker hield in de Bergambachtse verdediging met regelmaat het hoofd koel. Een “inwaaier” en een owngoal bepaalde uiteindelijk de eindstand 1-3. Een verdiende overwinning voor de bezoekers dus, Oudewater heeft in ieder geval iets om over na te denken, het was een slappe vertoning.  Best verwonderlijk na zo’n lange periode van stilstand, de supporters vertrokken dan ook morrend snel weer naar huis.