Alphia – FC Oudewater 4-4

Soms geeft het binnenslepen van een punt een beter gevoel dan een winstpartij. In de rust gaf niemand nog iets voor de kansen van de Oudewaternaren. Op het scorebord stond een overduidelijke 3-1 stand en op het veld was het inmiddels 11 tegen 10. Aanvoerder Gijs Kautz was na 26 minuten uit het veld gestuurd na een beweging die volgde op een overtreding op de Oudewaterse spits. ‘Natrappen’ was het oordeel van scheidsrechter Knops en het spel werd hervat met een vrije trap voor de bezoekers. Oudewater keek op dat moment tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Daniël van Leeuwen (7e minuut) en Bryan de Bruin (25e minuut) Hoop putten de tien Oudewaterse spelers uit het doelpunt dat gelegenheidsspits Mike Rijsbergen 5 minuten na de uitsluiting van Kautz op het bord liet zetten; 1-2. Pal hierna sloeg Van Leeuwen alle illusies weer aan diggelen na een uitval van Alphia; 1-3 (33e min.). De slotminuten van de eerste helft gaven nog een schotpoging van Bart Griffioen te zien, een hoekschop voor FCO en een scrimmage in het doelgebied van Robbert Plug waarbij De Vor in de mêlee een mogelijkheid voorbij zag gaan.

De bezoekers legden zich na de hervatting niet bij de situatie neer. Met rechtsachter Van der Neut als mentale aanjager wist Oudewater een veldoverwicht te creëren. Dit mede door de op zeker spelende laatste verdediger van Alphia, Dion Duurham, die ver achter zijn verdediging het slot op de deur speelde.. Meer dan wat hoekschoppen en een aantal afstandsschoten leverden de Oudewaterse inspanningen niet op. Pas na 70 minuten had de op geel getrakteerde Bart Griffioen een schot in huis dat doelman Plug te machtig was; 3-2. Enige verwarring over het appél om een strafschop was hier mede debet aan. Die strafschop kwam er wel na 77 minuten spelen, toen een voorzet van Mike Rijsbergen tegen de hand van aanvoerder Hoogendoorn stuitte. Joost Miltenburg liet deze gelegenheid niet voorbij gaan; 3-3. Alphia-aanvoerder Kelvin Hoogendoorn was zo van streek dat hij een forse overtreding maakte op Rijsbergen en na rood de douche mocht opzoeken. Met een 3-3 stand en een gelijk aantal spelers zorgden de laatste 10 minuten voor een spannende ontknoping. Twee minuten voor tijd kopte Remco Zuijdervliet zijn ploeg na een 4-3 voorsprong. In blessuretijd verraste Joost Miltenburg vriend en vijand door een vrijetrap van 25 meter zo ongelooflijk hard te trappen dat de massale muur openspleet en doelman Plug kansloos was; 4-4.

Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Joost Miltenburg, Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goeij, Laurens de Vor, Mike Rijsbergen, Nick van den IJssel, Gijs Kautz (aanvoerder), Bart Griffioen