FC Oudewater-Sportief 5-0

Dominant voetbal

Tegenvallend was de weerstand van de ploeg uit Woerdense Verlaat, dominant het spel van Oudewater, vooral in de eerste helft. De vele blessures in de Oudewaterse selectie lijken het elftal niet te deren.

Al na 9 minuten deelden de bezoekers een cadeautje uit. In een poging de bal terug te koppen op zijn eigen doelman kopte verdediger Middelkoop het leder over de uitkomende keeper Overdijk; 1-0.Oudewater deed er vervolgens precies een kwartier over om zelf een doelpunt te maken. Goed doorzetten van Menno Venhof aan de rechterzijde van het veld (vier man verschalken en een open doekje als dank) leverde Nick van den IJssel de gelegenheid op Gijs Kautz een niet te missen mogelijkheid tot scoren te bieden. De Oudewaterse aanvoerder deed wat van hem verlangd werd; 2-0 (24e min) Verdediger Middelkoop kon nog een keer de bal van de eigen doellijn halen, maar daarna was het snel over en uit. Menno Venhof rondde na 29 minuten een pass van Bart Griffioen af; 3-0 en 4 minuten later was rechtsachter Simon LaLau het goudhaantje. Hij fungeerde als opzetter en afronder van een aanval waarbij ook Nick van den IJssel en Gijs Kautz hun partijtje meebliezen; 4-0.

Was het tot op dat moment louter eenrichtingsverkeer geweest, doordat de thuisclub tot aan de rust van de ideale weersomstandigheden leken te willen genieten, konden de bezoekers uit de Woerdense Verlaat even meespelen. Mogelijkheden wisten zij echter niet of nauwelijks te creëren. Dat laatste deed wel linksachter Djardo Boele die in de 43e minuut zijn vrije trap maar rakelings langs de linkerpaal zag vliegen. Met Martijn de Goeij en Laurens de Vor dominant aanwezig op het middenveld wist Oudewater veelvuldig balbezit te verwerven tijdens het eerste bedrijf. De rondzwevende ooievaar kon daarvan getuigen.

Tweede helft iets minder aantrekkelijk

In het begin van de tweede helft deed Oudewater verwoede pogingen een nog grotere uitslag op het bord te krijgen. De kansrijke situaties regen zich aaneen. Nadat Gijs Kautz (naast), Nick van den IJssel (gestuit door de uitkomende doelman Overdijk), Venhof (naast met Kautz als in de weg liggend object) en Griffioen (naast) er niet in slaagden de score te verhogen was Joost Miltenburg in de 56e minuut wel zo gelukkig. Gijs Kautz haalde de achterlijn, trok de bal terug en Miltenburg haalde genadeloos uit; 5-0. De geblesseerde Griffioen stond zijn plek af aan Mike Rijsbergen en ook die ging ijverig op weg naar zijn doelpunt. Sportief wist hoegenaamd niets te creëren of het moesten de eenmansacties zijn van Jeffrey Buijt. Die moest echter tot tweemaal toe zijn meerdere erkennen in een Oudewaterse verdediger. Eerst ontfutselede Joost Miltenburg hem te elfder ure de bal en 3 minuten later deed Menno Venhof dat na.

img_9469

Verse krachten

Bij Sportief werden nieuwe krachten ingebracht in de persoon van Wens en Van Oudenallen en bij Oudewater kreeg Roy de Jong speelminuten voor Laurens de Vor die pas vorige week zijn eerste invalbeurt vertolkte na blessureleed. Mentaal zaten de ‘Verlaters’ er door. Moedeloze gebaren en een gele kaart voor de twee heren Wens bij Sportief getuigden daarvan. De spectaculaire omhaal waarmee invaller Sven Van Oudenallen de eer na 86 minuten nog trachtte te redden leverde de acteur slecht een blessure op. Scheidsrechter Roest had het geen moment moeilijk en vestigde de aandacht op zich door de ‘geneeskundige troepen’ slechts mondjesmaat de mat te laten betreden. De meeste blessures gingen spontaan over!

GvH

Oudewater: Kay van den Heuvel, Simon LaLau, Mike Snel, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Martijn de Goeij (79.Jeffrey Brouwer), Laurens de Vor (69.Roy de Jong), Menno Venhof, Nick van den IJssel, Gijs Kautz (aanv.), Bart Griffioen (60.Mike Rijsbergen)