Wedstrijden van FC Oudewater JO19-2 lijken bijna een garantie voor veel doelpunten, buiten het 1-0 verlies in en tegen Hazerswoude vielen er in de overige wedstrijden tot nu toe telkens minimaal 5 goals te noteren. Zo ook vandaag. Een goede eerste helft werd afgesloten met een 2-5 voorsprong, waardoor de zege feitelijk al binnen was. In het 2e bedrijf werd er, ondanks een aantal goede Oudewaterse kansen, niet meer gescoord, zodat de eerste 3 punten binnen zijn.

Ons basisteam is sinds vandaag uitgebreid met 2 nieuwe spelers. Jasper Kooman (uit JO19-1) en Niels van Winden (ex JO19-3) zijn ‘aangetrokken’ om ons team te versterken en bleken een welkome aanwinst te zijn. Omdat keeper Lars Stafleu afwezig was en stand-in doelman Tim van Hoorn met een polsblessure kampte, moest er vandaag met een veldspeler op doel worden aangetreden. Mike Paulus in de eerste  en Tim Alles in de tweede helft deden dit tot volle tevredenheid en onderscheidden zich beiden met enkele mooie reddingen.

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen de 0-1 op het denkbeeldige scorebord verscheen. De allereerste Oudewaterse aanval leverde een corner op en de bal belandde met wat omwegen in het strafschopgebied in de voeten van Jasper Kooman, die via de binnenkant van de paal binnen schoot (0-1, 1.) De volgende goal liet niet lang op zich wachten, in de 7e minuut ging Jasper de Wit aan de linkerkant zijn directe tegenstander soepel voorbij en legde de bal panklaar voor de inlopende Tim van H, die geen moeite had het net te vinden (0-2, 7.) Even later werd Jasper de W door naamgenoot Jasper K op links de diepte in gestuurd. Zijn voorzet was net te scherp voor spits Koen van Winden, die de bal maar half raakte en zijn inzet naast zag gaan. Na 17 minuten spelen werd Zwammerdam voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap leidde tot een afstandsschot, dat een metertje langs de paal verdween. Nadat hij tot dan toe slechts terugspeelballen te verwerken had gehad, moest invalkeeper Mike even later wel vol aan de bak. Een groen-witte aanval zette de spits vrij voor onze keeper, maar Mike gooide zich voor de bal en wist de inzet knap te stoppen. Een minuut later werd bijna de 0-3 gescoord. Jasper K zette Koen vrij voor de doelman, maar zijn puntertje belandde op de binnenkant van de paal en vervolgens in de handen van de keeper. Het spel golfde nu op en neer, weer een minuut later wist Mike een schot van korte afstand te pareren, ten koste van een corner. Halverwege de eerste helft zorgde een goed lopende aanval voor balbezit van Koen, die lepelde de bal in de zestien, maar Jasper de W schoot de bal bij de tweede paal over. Een afgeketst schot van Stijn Slager leverde in de 25e minuut een corner op. Die werd kort genomen, Diederik Evers bracht de bal in de zestien en vond daar het hoofd van de mee opgekomen centrale verdediger Peter Oudshoorn, die de bal koelbloedig in de rechterhoek binnen kopte (0-3, 25.) 2 minuten later was het weer raak. Tim van H veroverde de bal diep op de Zwammerdamse helft op zijn tegenstander, zette  voor, maar de bal raakte een Zwammerdamse hand.  Dus restte de scheidsrechter niets anders dan een strafschop te geven. Jasper de W zette zich achter de bal, liet de keeper een hoek kiezen en schoot zelf vervolgens koeltjes door het midden binnen (0-4, 27.) In de daaropvolgende aanval deed Zwammerdam eindelijk iets terug. Een aanval over rechts gaf de spits een vrije schietkans en die schoof de bal in de verre hoek achter onze doelman (1-4, 28.) Na 2 kansen voor Jasper de W (de eerste keer van dichtbij tegen de keeper geschoten en daarna net voorlangs) lukte het Zwammerdam in de 35e minuut om de achterstand verder te verkleinen. De linkerspits speelde zijn tegenstander handig uit en schoot in de verre hoek binnen (2-4, 35.) Iets later begon linksback Dave Schimmel aan een indrukwekkende opmars. Van achteruit opstomend kon hij na een paar mooie combinaties alleen op doel af, maar schoot helaas net naast. Toch zou de 2-5 er nog voor rust komen. Vlak voor rust wist Jasper K op het middenveld de bal te heroveren en Jasper de W op links diep te sturen. Oog in oog met de keeper legde hij de bal breed op de mee opgekomen Koen en die faalde niet en zo zijn 5e goal in evenveel wedstrijden (2-5, 44.)

De tweede helft begon met een klein kansje voor de Dammenaren, uit een hoekschop werd van dichtbij over gekopt. In de volgende 15 minuten viel er voor de paar aanwezige toeschouwers niet veel te genieten, buiten een afstandsschot met rechts van Jasper K viel er geen kans te noteren. In de 63e minuut stoomde Jasper K op links op, legde de bal af op Tim van H, die hem op zijn beurt weer doorspeelde naar Stijn. Diens schot belandde helaas op de buitenkant van de paal. Niet veel later was Zwammerdam dicht bij een treffer, een afstandsschot na een aanval over links werd door Tim A knap uit de linkerbenedenhoek getikt. Even later kreeg Mike aan de andere kant een levensgrote kans. Na een ingooi stond hij tot zijn eigen verbazing ineens helemaal vrij voor de keeper, maar zijn schot werd nog door de doelman van richting veranderd en meer dan een corner leverde dat dus niet op. 20 minuten voor tijd kreeg Zwammerdam weer een gelegenheid, een lange aanval deed de bal bij de rechtsbuiten belanden, maar zijn schot liet slechts het zijnet bollen. In de 75e minuut moest Tim A weer handelend optreden, een afstandsschot werd door onze doelman met de voeten gekeerd. Ook FCO kreeg even hierna een goede kans op de score op te voeren. Nadat Jasper K zich op links langs zijn tegenstander had geworsteld, zag hij zijn schot door de doelman gestopt worden en was het Mike die uit de rebound naast schoot. 3 minuten voor tijd was het Jasper de W die weer de aandacht opeiste, met een paar mooie kap- en schijnbewegingen speelde hij zijn opponent zoek, maar zijn schot daarna was daarna te slap en dus een makkelijke prooi voor de keeper.  Na nog een laatste afstandsschot van Jasper K (in de handen van de doelman) en een laatste krampaanval voor diezelfde speler vond de referee het welletjes en floot voor de laatste keer.

Volgende week staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Die wordt tegen WDS JO19-1 gespeeld, om 16.10 uur op ons eigen sportpark. Tot dan!

PS In mijn vorige verslag heb ik ten onrechte geschreven dat Jesse de Vor onze doelman was, dat moet natuurlijk Jelle Hoogendoorn zijn. Sorry, Jelle!