RVC – FC Oudewater  0 – 2

De voorgaande ontmoeting tussen beide kemphanen eindigde in een stevige Oudewaterse overwinning  (6-2) ondanks het feit dat er toen niet zo heel veel verschil zat tussen beide ploegen. Vandaag zou dat anders zijn, over de hele wedstrijd gezien waren de gasten behoorlijk sterker en lieten ook met vlagen weer zien dat ze best wat voetbalkwaliteit in huis hebben. RVC parkeerde echter, overigens op uiterst correcte wijze, een bus in hun doelgebied met als bestuurder doelman Stefan van der Meer en lopende de wedstrijd groeide binnen de Oudewaterse gelederen het gevoel dat het wederom een moeilijke zaak zou worden, dit tot het moment dat de supersub ten tonele verscheen.

De eerste minuten waren duidelijk voor de gastheren welke doormiddel van een paar pittige duels op het middenveld en flink druk zetten een eerste hoekschop afdwongen, dit eerste vlammetje echter doofde snel en de Oudewaternaren namen het heft in handen. Het is dat een paar van zijn collega’s het lepe balletje van Venhof niet begrepen anders was er al snel een verandering op het scorebord noodzakelijk geweest. Diverse chaotische situaties deden zich voor in het zestienmetergebied van de Reeuwijkers waarbij het uiteindelijk een wonder was dat de bal niet uit het net moest worden gevist. Pech voor Bart Griffioen en zijn maatjes, telkens weer een uitgestoken been of het ingrijpen van Van der Meer, soms met wat mazzel. Na een prachtige aanname van Ivo Anbergen, weer terug van heel lang blessureleed, durfde Lars Janmaat niet zelf de trekker over te halen, wellicht zou wat meer lef hem wel passen, hoewel hij verder een goede wedstrijd speelde. Gabriels en Booy hadden hun handen vol aan de steeds weer voor hun opduikende Oudewaterse aanvallers. Na een half uurtje zat de schrik er even in, een fout achterin zorgde voor een uitgelezen kans voor RVC, aanvoerder Stolwijk echter vond uiteindelijk toch een Oudewaterse dwarsligger op zijn route naar het doel. Het was trouwens Stolwijk die  tot de beste Reeuwijker werd uitgeroepen. Heel, heel even leek het of RVC alle schroom van zich afgooide, maar dit was maar van korte duur. Bram Noordman probeerde het nog met een lange rush, maar ook hij werd gestuit.

In tegenstelling tot het begin van het eerste deel waren het nu de Oudewaternaren die stevig van leer trokken in de tweede helft overigens met Kick van Zuijlen voor de geblesseerde Bram Noordman. Schoten van Bart Griffioen (geblokt) en Menno Venhof (keeper v.d. Meer) leverden niets op. Eventjes maar weer toch die Reeuwijkers, ditmaal was het Mark Sluijs die het Oudewaterse doel bestookte, maar zonder resultaat. Keeper Van der Meer redde weer een paar keer uiterst fraai bij inzetten van Venhof en Rietveld, maar de permanente druk leverde vooralsnog niets op. Na een uurtje voetbal verliet Sjoerd Wiltenburg moegestreden het strijdtoneel, zijn vervanger was de wegens het “bankzitten” getergde Sebastiaan Evers. Frank Stolwijk en zijn Reeuwijkse vrienden probeerden weer een gat te slaan in de Oudewaterse defensie, maar die wist niet van wijken. Hierna kwam de wraak van de supersub Evers, na een uiterst fraaie voorbereidende actie van Sven Rietveld haalde hij verwoestend uit (0-1,69ste min.). De Oudewaterse doelman Meuleman moest ook even de mouwen opstropen bij een schuiver van Jona van Egmond. Toen was het weer tijd voor Evers, goed doorgeven van Bart griffioen bracht de Oudewaterse nummer 9 in een vrije situatie voor het Reeuwijkse doel. Keeper Van der Meer dacht het even te regelen, maar zijn wat stevige aanpak deed uiteindelijk zowel Evers als de bal op de grond belanden. De Oudewaterse aanvaller liet zich niet van de wijs brengen en scoorde al liggend de 0-2 (85ste Min.) Zijn wraak was zoet.