Rond klokslag half twaalf hoopte de leider iedereen te mogen begroeten op het parkeerterrein van sportpark Markveld. Of dat zou gebeuren was nog de vraag, want een niet nader te noemen, kreupele assistent-trainer had de tactiek verzonnen om met een aantal spelers rechtstreeks te gaan. Bij een fietstocht met deze ijzige wind naar het naburige Haastrecht is het zeker verstandig om op tijd te vertrekken. Later bleek dat ze niet de met de trappers zijn gegaan, maar dat het gewoon een rit met de auto was. Op de parkeerplaats telde de leider met de trainer de koppies. Na de opmerking dat Max zijn moeder ook rechtstreeks zou gaan en Zegert met haar mee zou rijden, werd het telraam er even bijgehaald. Na het optellen van de hoofden en de reeds vertrokken spelers hier weer af te trekken, bleken er te veel spelers te zijn. Dit kan niet, meldde de leider aan de trainer, want ik heb de familie de Bruijn beloofd dat we Wessel op de weg naar Haastrecht zouden oppikken. Na ook de namen bij de hoofden bekeken te hebben, bleken Max en Zegert zich toch wel op de parkeerplaats te hebben gemeld. Het telraam werd wederom aangesproken en na de tweede en derde telling werd er nu een tekort aantal spelers geteld. De eerder wel gespotte Moos en aanvoerder Sem waren nu niet meer te trasseren. Na de mededeling, van een oplettend talent, dat die bij vader Rietveld in de auto zijn gezien, is er op goed geluk door de overige maar naar Haastrecht gereden. Daar aangekomen werd voor de laatste keer het telwerk geraadpleegd, wat een geruststellende uitslag vertoonde. De manke assistent-trainer stond er wel een beetje raar naar te kijken. Nadat er in de uitleg van zijn secondanten woorden vielen als, onoverzichtelijk, waardeloos en teamverband, kwam hij tot de conclusie dat het niet een erg handige actie was deze morgen.

Haastrecht was de tegenstander van vandaag en op voorhand was al zeker, dat zou geen abc’tje worden. In de voorbereiding en voor de beker werd er wel gewonnen van de gastheren van vandaag, maar vanzelf ging dat niet. In de najaarscompetitie werd er, vier maanden geleden, zelfs verloren. Omdat de tegenstander van vandaag een soort Catenaccio speelt, werden de voorhoede spelers met andere tactiek het veld ingestuurd. Laat de tegenstander doen waar ze niet zo goed in zijn, opbouwen, was het advies en dus diende er behoudend gestoord te worden. Aldo deed vandaag ook iets goed, in navolging van afgelopen woensdag ging hij wederom voor de wedstrijd met de gebruikelijke doping langs.

Met de ijzige wind in de rug werd er vol inzet aan de wedstrijd begonnen. De laatste drie wedstrijden waren de talenten er achter gekomen dat ze met goede inzet een wedstrijd naar zich toe konden trekken. In de tweede minuut was het Daan die de bal vanaf de achterlijn op Max terug lag. De bal had helaas een andere gedachte dan de linksachter en belandde naast het vijandelijke doel. Haastrecht kwam er niet uit en na tien minuten was het goed storen van Daan. Na balverovering kapte hij zijn directe tegenstander uit en schoot op doel. In tegenstelling tot Max zijn poging, ging deze bal rechts naast het doel. De wind had aardig vat op het vertoonde spel en was voor de gastheren een extra tegenstander. Dit kwam ook door de juist toegepaste tactiek. Na achttien minuten was er een vrije trap voor de geelbuiken. Vanaf ongeveer vijfentwintig meter deed de aanvoerder een schot op doel. De haastrechtse keeper dacht de bal boven zijn hoofd te pakken, maar dit lukte niet goed. Of Sem er nou extra effect aan had meegegeven of dat het de kou was, dat maakte de talenten niet uit. De verdiende voorsprong was een feit. Na ongeveer twintig minuten kantelde de wedstrijd een beetje. Haastrecht ging meer voetballen en kreeg de overhand op het middenveld. Aldo fluisterde zijn compagnon een tactiek in en Zegert, te veel verdedigend, werd gewisseld voor Wessel. Door een bovenbeen blessure kwam Moos in het veld voor Finn K. In de vijfentwintigste minuut viel pas de eerste kans voor de gastheren te noteren. Een schot van de spits werd iets geblokt door de aanvoerder en hierna kon Colin reddend optreden.

Nadat de frisse limonade was opgedronken, werd in de kleedkamer de eerste helft doorgenomen. Het spel en de inzet waren goed en Zegert komt na de rust direct weer in het veld, viel er te horen. De toegepaste techniek, tien minuten voor de rust, werkte niet was de conclusie van de leiding. We moeten met de wind tegen, de tweede helft wel compacter spelen, was het tactisch advies. Hierdoor waren de kleine puntjes ook weer op de spreekwoordelijke ï gezet. Nadat Finn D met de inmiddels gebruikelijke versnapering was rond gegaan, kon er aan de tweede helft begonnen worden.

Het eerste gevoel was een mindere wind, maar dat viel uiteindelijk wel tegen. Al vrij snel was er de eerste kans te noteren. Daan werd vanaf rechts aangespeeld en draaide zich vrij. Zijn schot werd door de keeper gekeerd en kwam bij de vrij voor het doel staande Zegert terecht. Hoe hij het voor elkaar kreeg, is de leiding nog steeds een raadsel, maar de bal ging flink naast. De tweede helft was voornamelijk tegen houden. Iets wat de talenten allemaal met hand en tand deden. Verdedigend hadden de Semmen, Fleur en Diederik de tegenstanders in de greep. Als het nodig was, werden ze ondersteund door de middenvelders Jacob, Finn en Wessel. De aanvallen, mede door de straffe tegenwind, waren aan oudewaterse kant op één hand te tellen. Door het compacte spel hadden de haastrechternaren er nog minder. De belangrijkste redding had Colin in de eerste helft al gedaan. Zo konden de talenten de derde overwinning deze competitie noteren.

De veldbespreking na afloop werd vanwege de kou in de kleedkamer gehouden. Hier vielen de vele blije gezichten op. De trainer sprak over de goede inzet in de tweede helft. Aankomende zaterdag zal tegen Zoetermeer hopelijk een vervolg gegeven worden aan het goede spel. Dan spelen de talenten om half elf uit in Zoetermeer. Deze hele week kunnen de talenten, mede door een extra duel, in ieder geval genieten van de koppositie.