Rond klokslag kwart over zeven verzamelde de talenten van de JO13-1 zich deze woensdagavond op sportpark Markveld. Deze dag stond de oorspronkelijk 1e wedstrijd van de competitie op het programma tegen de leeftijdsgenoten van Sport Vereniging Schollevaar. Finn van Dam en Daan kwamen al snel tot de conclusie dat er beter van inloopshirt geruild kon worden vanwege de maat. Aldo kon het nog steeds niet voorlopen en had gemeld later aan te zullen schuiven. De trainer had hiervoor al maatregelen getroffen en twee trainers ingeschakeld. Dit had gevolgen voor de leiders taken. Hij zag al snel dat de hoekvlaggen al door Jur geplaatst gingen worden. Dus ging hij op zoek naar de sleutel van kleedkamer acht. Na een vruchteloze zoektocht zag hij dat de aanvoerder van vandaag, samen met die van zaterdag, de deur al probeerde van het slot te halen. Navraag leerde dat ze deze van de trainer hadden gehad. Toen er gepoogd werd om te verkleden, ging het licht in de kleedkamer ineens uit. Ook bij de tegenstander ging het licht al voor de wedstrijd uit. Aan Capelse zijde werd eerst gedacht aan intimidatie, maar uit onderzoek bleek dat de trainer wederom meerdere taken wilde uitvoeren en de reeds aangezette verlichting weer uitgezet had. Nadat deze actie hersteld was, kon iedereen de sokken toch netjes schikken en verzorgt op het veld verschijnen om aan de warming up te beginnen. Net voor het verlaten van de kleedkamer, sprak de trainer nog even de talenten toe. Hij verlangde een serieuzere benadering van de wedstrijden want anders wordt het vandaag niets, zei de trainer een beetje teleurstellend. Ik hoop dat jullie me ongelijk kunnen geven na de wedstrijd, maar ik heb er een hard hoofd in, voegde hij er nog aan toe.

Net voor de wedstrijd werden de inloopshirts verwisseld voor het wedstrijdtenue en volgde nog wat tactische aanwijzingen. De talenten begonnen met goede moed. Al in de eerste minuten werd Moos op rechts door Daan weggestuurd. Zijn voorzet was echter net iets te hoog voor Finn K bij de tweede paal. De spelers voerde de, op de trainingen ingestudeerde taken, goed uit en hadden de overhand.In de vierde minuut probeerde Max een vrije bal van 35 meter in het doel van SVS te trappen. Zijn trap miste snelheid,maar een minuut later kreeg hij 10 meter dichterbij een herkansing. Met grote precisie zette hij zijn linkerbeen tegen de bal en krulde deze over alle spelers heen. De lat belette de geelbuiken alleen om de score te openen. Weer een minuut later was het een inzet van Finn K die uit een afgeslagen corner de keeper op zijn weg vond. In de zevende minuut werd het publiek getrakteerd op de volgende oudewaterse aanval. Zegert stuurde Daan op rechts weg. Hij paste op Wessel, maar die zag zijn inzet gered worden door de keeper. In de tiende minuut viel al de zevende poging op capels doel te noteren. Deze kwam, na een strakke voorzet van aanvoerder Kemp, op naam van een SVS verdediger. Ook deze kon de keeper redden. Moos stuurde halverwege de eerste helft de lange spits alleen op de keeper af. Daan had alleen te veel tijd en schoot tegen de keeper op. Tien minuten voor rust was het de sterk spelende Fleur die opstoomde. Na een combinatie met Moos zette zij Daan aan het lopen. Hij haalde op rechts de achterlijn en gaf, volgens Wessel iets te hard, de bal voor op de middenvelder. Mede hierdoor zag hij zijn inzet over het vijandelijke doel gaan.

Na de limonade werd de eerste helft doorgenomen. Met het vertoonde spel was de trainer en zijn assistenten uitermate tevreden. Dit leek op de tweede helft van afgelopen zaterdag en de wedstrijd tegen 010, viel er te horen in de kleedkamer. Voorzichtig durfde de oudewaterse doelman al te vragen of Lars zich misschien had vergist voor de wedstrijd. Dit werd snel door de leiding gepareerd met de opmerking dat er nog een helft gespeeld moet worden. Nadat de kleine puntjes op de kleine ï waren gezet, kon Finn rond met de koekjes. Aldo was nog niet binnen gestrompeld en dus moest er zonder doping aan de tweede helft begonnen worden.

De tweede helft werd met de zelfde overtuiging aangevangen als waar de eerste mee was geëindigd. Al snel was er een één-twee van Daan met Gio die een poging naast het doel opleverde. Vier minuten later trof de spits de keeper. Giovanni schoot weer een minuut later een mooie voorzet van Moos net naast. Een minuut later was het weer Daan die zijn poging naast zag gaan. In de 42ste minuut was het dan toch raak. Doorjagen van de spits bracht de capelse goalie in paniek en zo blokkeerde hij de uittrap. Hierna kon hij zijn vijfde poging wel tegen het net doen belanden. De tegenstander ging één op één spelen en zo ontstond er meer ruimte op het middenveld. Sem B en Diederik hadden alles achterin prima onder controle. Waarbij een geblokte bal door de kleinste verdediger de gevaarlijkst aanval was die te noteren viel. Fleur en Max hadden ook alles onder controle en konden zich regelmatig met opbouwen bemoeien. Tien minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Een voorzet van Giovanni werd door Daan keurig in de korte hoek geschoten.

In de tweeënvijftigste minuut mistte nog een kans, waarna de uitslag in de laatste minuut op 2-1 werd gezet. Na deze enige tegenvaller vond scheidsrechter Jan van Vliet het genoeg en floot de wedstrijd af.

In de veldbespreking na afloop viel veel positiefs op te vangen. Ik ben blij dat ik ongelijk had voor de wedstrijd complimenteerde de trainer zijn spelers. Met blije gezichten werd de kleedkamer opgezocht en al vooruit gekeken naar zaterdag. Dan spelen de talenten de derby in Haastrecht.