TAVV – FC Oudewater  1 – 2

Bij de start van deze wedstrijd was de onderlinge stand van zaken over het afgelopen jaar drie gespeelde wedstrijden waarbij de Oudewaternaren slechts een enkel punt wisten te bemachtigen. Ook vandaag had het er alle schijn van dat er wederom niet meer dan een schamel puntje in de tas kon worden gestoken. Pas in de blessuretijd viel er uiteindelijk toch een beslissing. Het werd een niet altijd hoogstaande wedstrijd die wel de nodige spanning met zich meebracht. Jammer dat het een en ander stevig werd ontsierd door de warrige fluitende referee van dienst.

In de eerste minuten van het treffen was het vooral de lange doelman van TAVV Rodney Pater die de eerste Oudewaterse storm richting zijn doel wist te beteugelen, hierbij schroomde hij een stevige aanpak niet. Tim Goes dreigde bij een van zijn acties het slachtoffer te worden, de stevige aanpak van de goalie zou hem uiteindelijk zelf opbreken. In de tweede helft was hij niet meer van de partij. Rond het half uur spelen werd een doelpunt van TAVV afgekeurd, maar hier zat al wel een luchtje aan. Met vlagen aardig spelend werd nu TAVV onder druk gezet en dit loonde uiteindelijk. Een door de Ter Aarse verdediging slecht weggewerkte bal kwam voor de voeten van Bart Griffioen terecht, zijn collega spits Sebastiaan Evers faalde niet na de keurige voorzet van de Oudewaterse nummer 11. (0-1, 40ste min.).

In de tweede helft stond bij TAVV dus reservedoelman Derek van der Loo onder de lat welke, ondanks zijn Heinz Stuy-achtige uitstraling de jonge spits Evers te snel af was. Ook een kopbal van Sjoerd Wiltenburg redde hij op bijna fabelachtige wijze. Hierna volgden er een aantal arbitrale blunders waar beide elftallen nu niet bepaald voordeel bij hadden, het maakte de wedstrijd zeker minder leuk. Vooral het niet bestraffen van het neerhalen van Griffioen binnen de zestienmeter bevreemdde vriend en vijand. Bij een voorzet vanaf de rechter flank werd de bal strak voor het Oudewaterse doel geplaatst, maar liefst vier paar benen misten de kans op de gelijkmaker. Maar ook Evers weet nu wat missen is, een 100% kans, hij kwam vrij voor Van der Loo had hij beter met zijn andere been binnen kunnen tikken. Overigens speelde de jonge Oudewaterse spits best een goede wedstrijd. De samenwerking tussen Bjorn Valentijn en Roel Vogel leverde na een uurtje spel toch de gelijkmaker op (1-1, 60ste min.) en het dreigde voor Oudewater dus weer een gelijkspelletje te worden. Vooral na het wederom onterecht afkeuren van een doelpunt, de moed zakte bij de Oudewaterse spelers zowat in de “voetbal”schoenen. Voor het doel van TAVV had vooral Lars van der Pijl wel zijn handen vol aan de diverse acties van o.a. Venhof =iets te nonchalant= en Griffioen =geblokt schot=. Dat het toch nog tot een vreugdedansje kwam was o.a. te danken aan een door Evers genomen vrije trap welke door Lars Janmaat werd doorgekopt, Bram Noordman was er als de kippen bij om het zaakje af te ronden. 1-2 dus in de 92ste minuut van de wedstrijd. Onder leiding van de uitstekend spelende Kick van Zuijlen gaf de Oudewaterse defensie daarna geen krimp meer.