Na de glorieuze overwinning tegen Be Fair stond de volgende horde op het programma – een heuse topper tussen koploper FCO5 en nummer 2, TAVV uit Ter Aar.

Deze keer was het de eer aan aanvoerder Huib als CVDW ons te belonen op een heerlijke culinaire traktatie na afloop van de wedstrijd. De verwachtingen waren direct hooggespannen bij aankomst in het onder de rook van Alphen gelegen dorpje – er stonden 2 tenten klaar voorzien van biertafels, banken én een BBQ. Zou onze aanvoerder ook bij deze culinaire strijd zijn voorbeeldrol tonen aan de rest van het team door dit alles te organiseren?!

Helaas – niets van dit alles bleek voor FCO bestemd te zijn. Het Oktober-fest van de plaatselijke TAVV moest natuurlijk nog traditiegetrouw gevierd worden in het eerste weekend van november.

Dus geen BBQ voor de teamgenoten maar Pulled pork stond op het menu. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees. Of Huib hier zelf zijn vrije donderdagmorgen voor heeft opgeofferd is gebleven, maar dat het gerecht op traditionele manier was bereid was wel duidelijk. Het vlees was perfect gemarineerd en had gedurende een dag op het vuur gestaan. Kenmerkend is dat het vlees na afgekoeld te zijn heel gemakkelijk uit elkaar te trekken is, iets waar de naam dan ook vandaan komt.

Pulled pork is wat dat betreft niets anders dan uit elkaar getrokken varkensvlees. En dat laat zich goed vergelijken met de wedstrijd die FCO op de mat legde. Waar FCO bijna een jaar niet verloren had, én al 1,5 jaar elke wedstrijd minimaal 1x scoorde was er nu geen houden aan. FCO werd langzaam gegaard en werd door middel van vlijmscherpe counters naar de slachtbank geleid. FCO viel, na een korte opleving na rust, uit elkaar en stond na lange tijd met lege handen.

Maar gelukkig was daar Huib – als een echte aanvoerder wist hij hoe zijn jongens te troosten. Onder het genot van een biertje in de kleedkamer (oh nee, kantine) werden de perfect bereide broodjes met Pulled pork geserveerd. Met de maag weer vol en het wegspoelen van de bittere nederlaag in de TAVV kantine was snel duidelijk dat de blik al weer was gericht op de volgende strijd. Aanstaande zaterdag slijpt FCO de messen en zal CVC Reeuwijk aan de zegekar gebonden worden.

Het is aan onze multifunctionele Arjan van Beek om als CVDW de manschappen na afloop te belonen met een traktatie. We kijken uit naar de Cabauwse traditionele keuken!