Ff wennen was het om alle namen van de FC Oudewater op een rijtje te krijgen en om te wennen aan een andere benaming van de teams. Dit keer gaat het om ex-B1. Aanvankelijk dacht ik dat het een familieteam was met 11 spelers uit een gezin en dat de namen op het shirt stonden (Go Sport) maar al gauw werd het duidelijker, hoewel de naam van de coach wel op zijn kledij was vermeld (hummel).

In hoeverre TE uitdagend? Spelers waren tegenover elkaar wel erg loslippig/hardhandig en de captain van de Zwervers gaf een niet al te best voorbeeld daarbij in tegenstelling tot captain Mark, die zeker zijn defensie goed in de greep had. Ook deed menige voet anders dan bij deze sport is bedoeld. De scheids had moeite om de voetbalbalans in evenwicht te houden, doch slaagde daar uiteindelijk wel in.

Qua voetbal was het nog wat povertjes en na 5 minuten was het bijna raak, toen de bal tegen de lat van doelman Tim ketste; gelukkig: hij loste het goed op. Naarmate de partij langer duurde kwam er wat meer patroon in het geheel en je kon zien dat –ten opzichte van vorige potjes- er groei in het team zit en dat de mannen elkaar beter vonden. De Zwervers waren echter vaak gevaarlijke counteraars.

Dyron was zeer snel en actief, Jasper probeerde overal te zijn en moest helaas later uitvallen. Stef schoot na een kwartier net over. Diederick stond zijn mannetje en Nick zwoegde voort. Eigenlijk deed ieder geweldig zijn best. Floris kreeg menige harde tackle te verduren, maar gedroeg zich als een kerel van beton.
En zo eindigde de eerste helft in de bekende brilstand.

De tweede helft gaf een groter overwicht van de fusieclub, er waren mooie aanvallen, de defensie kwam nauwelijks in gevaar, maar het verlossende punt bleef uit. Na 15 minuten was het bijna zover, maar Nick miste op een haar. Het gevaar bleef op de loer en werd nog benadrukt door een buitenspeldoelpunt van de tegenstanders.

Zo ongeveer 10 minuten voor het einde: een kleine onachtzaamheid bij de Zwervers-defensie: een goede assist van Nick, die door Dyron afgerond werd met een forse kogel.1-0!

Daarna nog een aantal fraaie combinaties door onze mannen en goede lange voorzetten van Dax. Ook snelle Jesse liet zich van de goede kant zien en bracht meer vaart in het spel.

De verbetering is ingezet; nu nog wat meer overleg en niet zo paniekerig. Met de verdiende drie punten in de knip behoort een kampioenschap tot de mogelijkheden.

Opa Leo