Lieve jeugd,

Wat een rot-voetbaljaar hebben we achter de rug. We hebben er met zijn allen geprobeerd het beste van te maken en door de tomeloze inzet van veel vrijwilligers is dat hopelijk toch nog een beetje gelukt.

Met bovenstaande begon ik dit stukje vorig jaar. Wat ben ik blij dat ik aan dit seizoen een heeeeeel ander gevoel heb overgehouden. Het hele jaar is er lekker gevoetbald en heb ik speelsters, trainsters en leidsters superveel plezier zien maken. Voetbal blijft gewoon de allermooiste sport die er is.

Ons dames elftal gaat een klasse hoger voetballen en gaat haar entree maken in de derde klasse en we krijgen zelfs weer een dames 2 volgend jaar! Zoals jullie allemaal weten is nu ook ons eerste van de mannen gepromoveerd maar ook ons tweede gaat naar de eerste klasse! In de jeugd hebben we ook weer vele kampioenen mogen verwelkomen maar benoem ik toch even dat onze JO-19 vierde divisie gaat voetballen. Daarnaast hebben we er in de jongste jeugd weer voor gekozen om meisjes en jongens wat meer te mengen en we zijn heel benieuwd hoe leuk jullie dat vinden. Voor jullie alle reden om aankomend jaar weer heel erg jullie best te doen en je plek te vinden in welk elftal je ook thuishoort.

En dat is ook wat we weer voor dit jaar geprobeerd hebben. Je in het elftal in te delen waar je thuishoort. Zodat je met vriendinnetjes of vriendjes voetbalt met wie je je het meest naar je zin hebt. Dat jullie elkaar beter kunnen maken en dat jullie weer een prachtig voetbalseizoen tegemoet gaan. En boven alles, dat jullie weer heel veel plezier kunnen maken met iedereen op de voetbal.

En zo kom ik bij mijn jaarlijkse verhaal; Ik ben zelf voetballer geweest en ben ook wel eens verdrietig geweest om de indeling. Ik begrijp dat je dan vragen hebt of iets niet begrijpt. Soms zal het antwoord wat je krijgt niet leuk zijn maar we hebben nagedacht over ieder jongetje en meisje en we kunnen je vragen waarschijnlijk dus ook beantwoorden. Maar ook de mensen die heel blij zijn met de indeling mogen gerust een mailtje sturen.

Naar aanleiding van de indelingen horen we heel graag van ouders wat voor functie ze binnen hun nieuwe team willen bekleden. Op het veld als trainer, naast het veld als coach of als leider. Maar het kan natuurlijk ook altijd achter de bar of in welke andere vrijwilligerspositie. Meld je bij mij aan want we zijn al hard aan de slag met de trainers en de trainingstijden.

Ik wens alle meisjes en jongens, jongedames en heren heel veel voetbalplezier aankomend jaar. Blijf lekker voetballen in de zomervakantie. Wordt nog beter dan je al bent en we zullen langs de lijn staan om je te volgen, om je beter te zien worden en uiteindelijk, uiteindelijk staan we met heel veel mensen te juichen als jij bij ons eerste, tweede of derde een assist geeft, een doelpunt maakt of de bal tegen houdt.

Gijs Kautz
Bestuurslid Technische Zaken
tcvoetbal@fcoudewater.nl

Dit is de link naar de indeling:

Indeling FC Oudewater teams 2023 update 14-7-2022

PS: We proberen deze steeds eerder bekend te maken, maar het betekent ook dat het om een voorlopige indeling gaat die nog kan veranderen.