Het gemis van coach-Quint deed zich voelen bij onze boys. Hij was voor de 2e keer afwezig, een gele kaart was het minste wat hij zou krijgen, doch achteraf bleek, dat hij zich opofferde voor FCO, de kaart wordt dus geseponeerd. Daarnaast bleek dat de heren van WDS met een gemiddelde lengte van 2,0575 meter wel erg uit de kluiten gewassen waren; maar ja, daar kunnen ze ook niets aan doen.

De eerste helft begon voor ons aanlokkelijk, want in de 2e minuut was het raak, maar een glaszuiver doelpunt werd afgekeurd. Toch hielden we het overwicht: Wouter drong aan met ferme pas(s). Zeb toonde zich gretig en ja hoor, daar zagen wij een driftige kopbal van snelle Boet perfect in de rechthoek verdwijnen (1-0). Echter: 12 minuten later verdedigde ons team niet helemaal goed en de 1-1 werd gauw bereikt. Vlak voor het slot van de eerste helft deed WDS een snelle opmars, die leidde tot 1-2.

In de 2e helft arriveerde Quint vanuit zijn opgeofferde positie. WDS kreeg een vrije schop toegewezen, keeper Jari redde in eerste instantie, doch na wat gerommel scoorde WDS in de rebound. (1-3). Daarna onder aanvoering van de zo lang gemiste coach was het hele veld van FCO. Er werd leuk gecombineerd door onze mannen. Matthijs deed zijn uiterste best, Boudewijn niet minder! Er kwam vuur in het spel. Ieder liet zich van zijn beste kant zien. De voorhoede kwam steeds dichter bij het doel van de tegenstanders. WDS kon alleen maar de bal hard en ver wegschoppen, terwijl onze boys leuke combinaties op de kunstgrasmat legden. Tom, de goaltjesdief zag plotseling een gaatje, glipte naar binnen en deed –op aangeven van Boet- zijn naam eer aan.
(2-3).

Als het nog tien minuten langer had geduurd, dan was het gelijkspel binnen bereik geweest. Met lange halen konden de Driebruggenaren zich redden. Pech voor ons, maar je ziet teamgeest bij het team en gevoel voor de combinatie. Jammer dat dit niet voldoende werd beloond. Daarom zijn we voor de nabije toekomst niet bang en zullen we nog mooie potjes zien.

Opa Leo

Op het hoofdveld zag we nog een staartje van de strijd van JO.19-1 tegen Jodan Boys 19-2, die op de ranglijst ongeveer gelijk stond met onze mannen. Van meet af aan stond de “1-0 thuis” op het scorebord. Het laatste kwartiertje was “alles of niets”. De vlam sloeg nog even in de pan. Er werd door ons gescoord, doch afgekeurd… terecht of onterecht was niet te zien, want het werd al donker.

Al met al een verdiende leuke uitslag van 1-0. Volgende week: dag van de waarheid: uit tegen
Schoonhoven, dat op de 2e plaats is genesteld.