Tijdens het Tentenkamp van FC Oudewater was het op zaterdagavond tijd voor een spannend spel: De matchmoord!

De jeugdspelers van 011-013 krijgen de opdracht om een mysterie op te lossen…

Het halve team van het eerste stopt met voetballen…een drama. Nu moeten er nieuwe spelers gescout worden die het eerste weer compleet gaan maken. Trainer Alex maakt een selectie van spelers die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Door een wedstrijd te spelen tegen het beroemde Team “FC kan niet beter” gaat trainer Alex bepalen wie dit team compleet gaan maken. Iedereen is gespannen voor de wedstrijd, er is veel jaloezie en mensen zijn lekker opgefokt. Het belooft een wedstrijd te worden om nooit te vergeten want na deze beladen wedstrijd is er een MOORD gepleegd!

Aan jullie de taak om uit te vinden

• Wie is er vermoord?

• Wat is het moordwapen?

• Wie heeft/ hebben het gedaan?

• En Waarommmm?

Hoofdrolspelers:

Remco: De 2e trainer van FCO 1 heeft sinds kort een nieuwe hobby, Matchfixing. Hij is “Het grote brein” achter het chanteren van de wedstrijden en verdiend daar heeeel veel geld mee. Hij voorspelt voor deze alles beslissende wedstrijd 1-3 voor de tegenpartij en een rode kaart voor FCO. Scheidrechter Jesse: Hij fluit de beslissende wedstrijd maar wordt gechanteerd. Hij moet ervoor zorgen dat de tegenpartij wint met 1-3 en moet die rode kaart geven. Jesse is heel erg zenuwachtig, hoe krijgt hij dit voor elkaar. Lukt dat niet dan zal Remco bekend maken dat hij helemaal geen KNVB scheids is en zijn diploma nep is. Maar Alex de trainer zit hem de hele tijd te verbeteren, hij heeft alles door die vervelende man. Als hij nou eens zogenaamd een krampaanval in z’n kuit krijgt dan hoeft hij misschien niet verder te fluiten!

Terreinknecht Hans: Heeft gehoord dat er veel wordt gewed op de wedstrijd maar houdt daar zijn mond over. Hij wil namelijk het geld vinden wat is ingezet, want hij weet dat Remco een deel kwijt is…haha Keeper Stan: Wil zo graag keeper worden van het eerste, Hij zal er alles aan doen om zijn doel schoon te houden. Maar dan…na 13 minuten al krijgt hij rood van de scheids. Hij zou hands hebben gemaakt buiten het 16 meter gebied. Woest loopt hij het veld af met een dodende blik naar de scheids. De trainer zal hem nu natuurlijk nooit selecteren voor het eerste.

Ruud de vlagger: Is het spuugzat!! Elke keer als hij de vlag omhoog steekt negeert de scheids hem. Wat is er met die vent aan de hand joh, snapt hij het spelletje niet ofzo. Ruud loopt zich enorm op te vreten langs de lijn. Zelfs de trainers laten het gebeuren, waarom komt niemand voor hem op. Er klopt hier iets niet.

Hoofdtrainer Alex: Hij is zwaar gespannen. Voor wie moet hij gaan, wie past er in zijn team. Dit is de wedstrijd die voor veel druk op zijn schouders zorgt. Niet alleen om de beste mannen te selecteren maar ook wil hij graag winnen van dit team. Hij heeft ooit bij “FC kan niet beter” gevoetbald in het eerste maar daar hadden ze hem ineens uit de selectie gegooid omdat ze toch niet in hem geloofde. Tijdens de wedstrijd is Alex nogal verbaasd als hij ziet dat Remco juicht als de tegenpartij scoort, heel vreemd dit? Dat is niet het enige vreemde, waarom krijgt Keeper Stan rood, En waarom staat Dave de hele tijd aandacht te trekken, spelen jij!!

Tim de verslaggever: Hij loopt de hele tijd om het veld om verslag uit te brengen van de wedstijd aan alle luisteraars via Radio FCO. Maar ontdekt dat er toch wel rare dingen in en om het veld gebeuren. Door de kinderen te intervieuwen probeert hij er achter te komen wat hier aan de hand is en live verslag te doen.

Nieuwe speler Thomas: Is een onzettende snelle spits en heeft al een keer mogen invallen bij het eertse maar wil zo graag een basisplaats in dit team. 1 Probleem, hij heeft plankenkoorts, heeeeel erg. Stan de keeper is zijn beste maat en is de enige die hem in het veld rustig kan houden. Door oogcontact met Thomas te houden speelt Thomas de sterren van de hemel. Maar dan na 13 minuten krijgt Stan rood en waarom? Nu moet Thomas het alleen doen, de zenuwen gieren door zijn benen. Gaat dit goed komen….Zal het de trainer opvallen dat hij kapot gaat van de spanning? Nieuwe speler

Ezra: Een behoorlijke heethoofd. Als na 83 minuten de scheids “kramp” krijgt en de minuten wegtellen bij een stand van 1-1, scheld Ezra de schieds de huid vol. “Wat een Poessie! wat is dat een zielig figuur zeg…Trainer zeg er dan wat van, dien een klacht in. Kom op man!!” Oud speler Silvester: De aanvoerder van het eerste en mag mee beslissen met Alex over de nieuwe spelers. Ook hem is opgevallen dat Remco zich wel heel raar gedraagt. Hij doet er alles aan om de wedstrijd in de verkeerde richting te duwen. Hij is bijna de hele wedstrijd aan het bekvechten met remco en daar wordt de trainer weer zenuwachtig van.

Silvester kijk nou uit dadelijk krijgen jij ook nog rood, zegt Alex. Waarom spreekt de trainer Alex mij alleen aan denkt Silvester, Pannenkoek!!

Oud speler Dave: Dave heeft een klein katertje (hoofdpijn) van een gezellig avondje stappen en wil graag gewisseld worden. Hij probeert contact te krijgen met Alex maar die wil er echt niks van weten. S’avonds een vent s’ochtends een vent. Dus probeert hij het via de scheids Jesse, ze zijn tenslotte matties maar die gaat al bijna tegen de vlakte van de geur die uit Dave zijn giecheltje komt. “Dave, alleen de scheids kan je wisselen, weet je nog”.. Dan moet hij ook nog van trainer Alex keeper stan vervangen die net rood heeft gekregen. “Trainer ik kan helemaal niet keepen!!!”