FC Oudewater – Be Fair 4 – 3

Het lag in de lijn de verwachtingen dat deze wedstrijd een heftige zou worden gezien het eerdere potje voetbal in Waddinxveen. De thuisclub voelde zich toen behoorlijk bestolen door de dienstdoende referee. Meer dan zes minuten doorspelen in blessuretijd was dat wat Oudewater toen nodig had om nog een puntje mee te nemen. Ook vandaag zou er weer net zo lang worden doorgespeeld en dat betekende met name voor de Oudewaterse equipe wel even billenknijpen. Na een 3-0 voorsprong bleken de bezoekers toch nog sterk genoeg om weer gelijk te komen. De uiteindelijk beslissende treffer was voor invaller Wouter van Sprundel, terug in het team na maanden blessureleed, met een uiterst fraai en welkom doelpunt bekroonde hij zijn rentree. Het resultaat van deze overwinning brengt Oudewater nu op de vierde plaats van de ranglijst.

Fel

Beide elftallen gingen behoorlijk fel van start, de scherpe duels speelden zich vooralsnog af op het middenveld en er gold een ogenschijnlijke rust voor de domeinen van beide keepers. Als eerste moest de Oudewaterse doelman Remco Rietveld in actie komen toen een op zich simpel lijkende terugspeelbal wel heel ongelukkig terecht dreigde te komen. In de veertiende minuut was het dan toch raak voor de Oudewaternaren. Via Menno Venhof en Martijn de Goey belandde het leder voor de voeten van de schietgrage Walter van der Neut, hij liet deze kans niet onbenut en scoorde heel fraai de 1-0. Heel kort hierna had Bart Griffioen de volgende treffer op zijn schoen, maar het zat hem dit keer niet echt mee. Ze stonden erbij bij en keken er naar de spelers van Oudewater, wachtend op het fluitje van de scheidsrechter voor vermeend buitenspel, niet verstandig maar Be Fair wist hier uiteindelijk geen gebruik van te maken. Een hardgenomen vrije trap door Tony Warmerdam smoorde tussen de benen van de Oudewaterse defensie en dus bleef de gelijkmaker uit. Joost Miltenburg was de maker van het volgende doelpunt, na het eerst met het hoofd geprobeerd te hebben, doelman Van Hattum stond in de weg, kreeg hij de bal terug voor zijn voeten en de 2-0 was een feit. (20ste min.) Een paar leuke combinaties (Venhof, Griffioen) brachten daarna niet datgene wat alle Oudewaters gezinden daarvan hoopten en ook een paar technische hoogstandjes van Menno Venhof leverden niet het gewenste resultaat op. Een -beloning- met geel was er voor Waddinxvener Bart Houdijk na een veel te harde attack op Joost Miltenburg. Overigens schijnt het -tikkie-na- in het Waddinxveense populair te zijn, dit kwam helaas te veel voor en het leverde de BeFair-spelers een behoorlijke serie gele prenten op. Doelman Rick van Hattum moest nogmaals zijn kunnen tonen om Griffioen het scoren te beletten en aan de overzijde van het veld verzuimden zowel Bas van der Lugt als Mohamed el Azzouti om de aansluittreffer tegen het net te deponeren.

Nog vijf doelpunten 

Ook direct na de aftrap van de tweede helft was El Azzouti dicht bij een doelpunt, maar geheel vrij produceerde hij een oprapertje voor keeper Rietveld. Oudewater nam weer wat initiatief na het even kwijt te zijn geweest. Een schot van Simon la Lau werd op het laatste moment geblokt en ook twee pogingen van Bart Griffioen liepen op niets uit. Toch viel dat derde doelpunt snel, alleen de maker was een BeFair-speler, Pieter Pols kopte de bal terug op zijn doelman, alleen deze stond net even ergens anders, owngoal dus (3-0, 54ste min.) Na een uurtje scoorden de Waddinxveners toch hun eerste doelpunt van de dag uit een strafschop na een overtreding van Niek Sluijs binnen de – zestien- (3-1) Overigens werd Sluijs hiervoor ook beloond met een gele kaart. Behoorlijk buitenspel stond Mohamed el Azzouti toen hij de bal aannam en scoorde, helaas niet gezien c.q. geaccepteerd door de scheidsrechter ( 3-2, 69ste min.) En ook de 3-3 liet niet lang op zich wachten, dit keer was de anders zo solide Oudewaterse defensie zelf schuld, geklungel zorgde er voor dat invaller Jordy Eijkelhof kon scoren ( 77ste min.) De rapen leken gaar, BeFair stroopte de mouwen nog eens extra op maar uiteindelijk kwamen ze zichzelf tegen. Door te fanatiek ten strijde te trekken veroorzaakten men hier en daar nog al wat ergernis en vergaten ze zelf om (goed) te voetballen. Nadat eerder een loeihard schot van Simon la Lau fraai door doelman Van Hattum werd gered was het dus uiteindelijk Wouter van Sprundel die zijn invallen bekroond zag met het winnende doelpunt (4-3, 85ste min.) Dit trouwens na knap voorbereidend werk van Mike Rijsbergen. Aanvoerder Menno Venhof probeerde ook nog een duit in het zakje te doen, maar Rick van Hattum pakte het schot klemvast. Het uitblijven van (nog) een kaart voor een Waddinxvener na het neerhalen van Simon la Lau zorgde daarna nog voor de nodige hectiek, maar uiteindelijk klonk het verlossende eindsignaal.

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Ties van de Werf(David Blankenburgh), Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, Walter van der Neut, Martijn de Goey ( Wouter van Sprundel), Mike Rijsbergen, Joost Miltenburg, Menno Venhof, Simon la Lau, Bart Griffioen (Milad Hesari)

Ook een mooi doelpunt werd er gescoord door Daan Slootweg, onze pupil van de week, klasse Daan!