Het bestuur van FC Oudewater heeft geconstateerd dat er grote groepen kinderen (schatting 100) op het sportpark Markveld aan het voetballen zijn.

We begrijpen dat deze kinderen graag willen voetballen of bij elkaar zijn. Echter de overheidsmaatregelen laten dit simpelweg niet toe en nog belangrijker deze kinderen lopen onder elkaar het risico het virus te verspreiden! Dat is niet de bedoeling.

FCO Oudewater heeft, zoals eerder gemeld, alle activiteiten op het sportpark tot en met 6 april gestaakt. Tot nader order betekent dit dat het sportpark Markveld ook gesloten is voor onbevoegden.

Dit houdt in dat er GEEN bezoekers, lid of geen lid, op het park mogen komen. Er mag dus ook niet gevoetbald worden.

We roepen ouders dan ook bij deze op, om hun kinderen te vertellen dat ze NIET op het sportpark mogen komen om te voetballen.

Enige uitzondering op de aanwezigheid zijn de kinderen van ouders met vitale beroepen die opgevangen worden door de YellowBellies en hun begeleiders. Ook in het kader van het voorkomen van de besmetting van deze kinderen en hun ouders (vooral!) is het niet gepast om op het sportpark aanwezig te zijn.

Aanvullende maatregelen

Aankomend weekend zullen er hekken geplaatst worden om de toegang tot het sportpark verder te blokkeren. Bestaande toegangshekken zijn al gesloten en er zullen waarschuwingsborden opgehangen worden. De YellowBellies zullen kinderen van het terrein weg sturen.

In overleg met de Gemeente Oudewater zal bekeken worden  of er extra toezicht moet worden gehouden en/of er gehandhaafd zal moeten worden indien deze oproep en de maatregelen onvoldoende effect hebben.

We hopen dat het niet zover hoeft te komen!

Het bestuur FC Oudewater


– We rekenen op uw begrip en stellen sociale controle van ouders op prijs –

   Laten we samen het corona virus zo snel mogelijk een halt toeroepen!