Kazuyoshi Miura is de oudste profvoetballer ooit. Althans volgens de Japanse voetbalkranten. Miura speelde in zijn jeugd voor het voetbalteam van zijn middelbare school Shizuoka Gakuen High School. Hij verliet al op 15-jarige leeftijd zijn land om profvoetballer te worden in Brazilië. Hij tekende daar voor Clube Atlético Juventus, een jeugdteam in São Paulo. In 1986 tekende hij zijn eerste profcontract bij Santos. Tot 1990 speelde hij bij verschillende profteams in Brazilië, daarna keerde hij terug naar Japan. Op dat moment was hij al een superster in zijn land. In 1990 tekende hij voor Yomiuri SC, de voorloper van Verdy Kawasaki. Met dit team won hij de laatste 2 titels in de Japan Soccer League voordat de J-League werd opgericht. Met Verdy Kawasaki won hij daarna eveneens de titel in de 2 opeenvolgende jaren daarna. Zijn status als superster was gevestigd, hij won eveneens de prijzen voor voetballer van het jaar in Japan en Aziatisch voetballer van het jaar, beide prijzen in 1993. Na de titel van 1994 zocht Miura het buitenland weer op en werd hij de eerste Japanse voetballer in de Serie A toen hij tekende voor Genoa 1893. Hij speelde 21 duels en scoorde daarin 1 keer, in de derby tegen aartsrivaal Sampdoria. In 1995 keerde hij weer terug naar zijn oude club Verdy Kawasaki waar hij in 1996 de topscorerstitel in de wacht sleept, hij bleef tot 1998. In 1999 vertrok de speler weer naar het buitenland en probeerde het bij Dinamo Zagreb.  Hij speelde vorige jaar zijn laatste seizoen bij Yokohama. Hij verbrak  uiteindelijk  het record van Stanley Matthews uit 1965, die indertijd twee dagen jonger was.

Robert Carmona is volgens de FIFA de oudste profvoetballer ooit.. FIFA en de Guinness World Record hebben hem erkend als de oudste nog spelende speler . Carmona is geboren in 1962 in  Uruguay. Hij speelde in Uruguay, de USA en in Spanje. Tegenwoordig speelt hij volgens ingewijden op  Ibiza als prof.

Isaak Hayik, 73,  uit Or Yehuda, Israel, is volgens de Telegraaf de oudste actieve speler in een professionele voetbalwedstrijd. Na op 5 april 2019  als keeper te hebben meegespeeld in het team van “Ironi of Yehuda” in een voetbalwedstrijd tegen Maccabi Ramat.

Hayik, die deze week 74 werd, werd officieel erkend met een Guinness World Records-certificaat na de wedstrijd gepresenteerd door een Guinness-vertegenwoordiger uit Londen. Hayik had de organisatie aangeschreven om hen uit te nodigen voor de voetbalwedstrijd, omdat hij dacht dat hij een record zou breken als ‘s werelds oudste doelman. Tot zijn verbazing liet de organisatie hem weten dat hij het record voor de oudste algehele voetballer had gebroken in een professionele wedstrijd, een record dat eerder in handen was van Robert Carmona uit Uruguay, die in 2015 op 53-jarige leeftijd een wedstrijd speelde. “Dit is niet alleen een bron van trots voor mij, maar ook voor de Israëlische sport in het algemeen,” vertelde Hayik aan verslaggevers. Hij merkte op zijn Facebook-pagina op dat sommige ban zijn teamgenoten die dag de kleinzoons waren van spelers waarmee hij 50 of 60 jaar geleden om een voetbal had geschopt.

Keeper Jan Jongbloed is de oudste speler ooit in de Eredivisie, hij was 44 jaar, 9 maanden en 14 dagen bij zijn laatste wedstrijd. Hij speelde op dat moment voor Go Ahead Eagles, eerder speelde hij voor AFC DWS, FC Amsterdam en Roda JC. Tevens was hij de keeper van het Nederlands Elftal op het WK van Duitsland, waar de zenuwlijder in de finale ons erg in de steek liet door twee houdbare ballen te laten doorgaan (1974). Ook keepte hij in  Argentinië (1978).  Het rare is dat Jongbloed altijd verkondigde dat hij liever ging vissen dan voetballen, in 1974 ging hij dan ook niet naar Ajax omdat hij dan zijn vrije visdag moest opofferen.

In het Oudewaterse voetbal is Henk van Mechelen een icoon. De kleine man met de vileine tong wordt in mei 73 en heeft naar mijn weten het record in handen van langst spelende voetballer in Oudewater. Ooit had wijlen Jan den Butter dit record (van OVS) in handen en hij was daar erg trots op. Zo vroeg hij ooit jaar aan de aanvoerder van  tegenstander Sportief hoe oud dat hij dacht dat Jan was. De stoïcijnse veteraan antwoordde gevat: “Ik denk 67, want vorige jaar zei je dat je 66 was.” Henk toont zich iets bescheidener over, maar stiekem weten we dat ie maar wat fier is op zijn carrière. Afgelopen zaterdag speelden we tegen titelkandidaat Soccer Boys uit het Zuid-Hollandse Bleiswijk. De mannen waren uit  met 2-0 te sterk. De zware storm gaf ons toen veel voordeel en de nederlaag bleef derhalve dragelijk. Zaterdag speelde Martien Kwakernaak weer mee en hield zijn domein lang schoon. Met veel mutaties werd het echter een ongelijke strijd en de uiteindelijke 0-5 was nog aan de zuinige kant. Het middenrif werd dan ook compleet aan gort gespeeld door de mannen uit Bleiswijk. Henk versaagde echter niet en hield als één van de weinigen het hoofd koel. Vele intercepties waren zijn deel en zelfs éénmaal een ware panna. Henk werd daarom terecht man of the match. De komende weken zijn de vets vrij en pas op 11 mei spelen we weer. Kom gerust eens kijken bij deze bij leven legendarische voetballer. Het zou zo maar eens zijn laatste seizoen kunnen zijn. Boze tongen beweren dat ie aan het eind van dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen wil hangen. Bij deze starten de veteranen een handtekeningenactie: Trek Henk over de streep! Melden bij uw schrijver of bij Jaap Konings.