Bij de aanvang van onze tweede competiewedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk mochten we voor het eerst officieel Bertel Hoogenboom op ons DWF plaatsen. De energieke speler had vorig seizoen al enkele malen van de sfeer bij de oudjes kunnen proeven. Het beviel hem zo goed dat Hoogenboom zich afgelopen zomer op de transferlijst plaatste. Ook de leiding van de vets zijn zeer verguld met de nieuwkomer. De frêle, maar o zo pezige oud-UNIO-speler heeft een niet aflatende inzet en is daarbij in staat om de poppetjes op de goede plaats te zetten. Uw schrijver ziet nu al een toekomstige aanvoerder in hem. Bertel is een Aramese naam. Althans volgens Google. De naam wordt zowel voor meisjes als voor jongens gebruikt en zou o.a. zoon van de aarde betekenen. Andere bronnen spreken van een afgeleide van Bartolemeus of varianten hierop. Ook is te lezen dat de naam komt van Bert. Deze naam betekent stralend. De naam Bertel komt het meest voor in Nederland, Denemarken en Finland en in mindere mate in de USA. We hebben het niet over grote aantallen, maar over slechts enkele duizenden. Afijn, een unieke naam voor onze nieuwe veteraan. Wij wensen de neo-vet veel speelplezier bij de veteranen van de FC Oudewater.

Een ander “nieuw” gezicht is Mark de Bruijn. Ook hij trad vorig seizoen al enkele malen aan als centrale verdediger bij de vets. De spijkerharde laatste man speelde in het verleden voor zowel UNIO als OVS en staat ook bekend als een voetballer met een scherpe tong. Mark is wel iets van zijn snelheid verloren. Waarschijnlijk is zijn omvangrijke buik daar debet aan. Zijn dochter Tess is zijn en inmiddels onze meest trouwe supporter. Na afloop van de eerste wedstrijd tegen ARC deelde zij zelfs rapportcijfers uit. De man of the match John kreeg een 8.3. Papa de Bruijn kreeg een teleurstellende, maar o zo eerlijke 5,5. Uw schrijver/lijnrechter kreeg geen cijfer. Na aanhoudend vragen kreeg de ggl ook een ruime acht toebedeeld. Mark is in ons land en ver daarbuiten een veel voorkomende naam . De naam zou zijn afgeleid van de evangelist Marcus. Andere bronnen laten weten dat de naam komt van de Romeinse naam Marcus ( zoon van Mars). In de vroeger tijden werd de naam Mark ook verbonden aan de woorden militant, hamer en verdediger. U mag het zeggen! Veel plezier Mark!

Marcel van Dam is de derde neo-veteraan. De eloquente ondernemer is nog in zijn proefperiode, maar is nu al van toegevoegde waarde. De boomlange en sterke ex-poloër heeft een goed strak schot in de benen en laat zich door niets en niemand opzij zetten. Na de afscheidswedstrijd van Henk van Mechelen liep hij zichzelf enigszins voorbij en liep een lichte spierblessure op. Na de grote nederlaag tegen ARC was de kwetsuur helaas verergerd. Logisch dat de CEO van MVD-Trendy Meubels afgelopen zaterdag verstek moest laten gaan. Marcel is ook een veel voorkomende naam. Het betekent in Frankrijk  strijdlustig en krijger. In het oude Rome bestond de naam Marcellus al. Ook bij de Romeinen had de naam te maken met de krijgsmacht en zou de strijdbare betekenen. Een spoedig herstel Marcel en ook veel plezier bij de vets!

De niet aflatende regen en wind was afgelopen zaterdag nauwelijks spelbreker bij de wedstrijd FCO-Soccer Boys. We verloren kansloos met 0-9. Afgelopen seizoen was de voorjaarsstorm in Bleiswijk in ons voordeel en het verlies bleef daardoor beperkt tot 2-0. Zaterdag begonnen de oudjes echter voortvarend. De eerste 20 minuten waren wij zelfs gelijkwaardig aan de oranje-witten. De handvol mogelijkheden werd jammer genoeg niet benut. De snelheid van gastspeler Meindert werd  veel te weinig benut, anders zou de ruststand een heel ander aanzien hebben gehad. Na een half uur spelen kwam onze opponent voor het eerst in onze zestien. Leo ging het zoveelste duel aan met zijn tegenstander en raakte hem daarbij lichtjes aan. Een strafschop, besliste onze referee Harold. We waren er over eens dat ie hem ook niet had kunnen geven.

Afijn, de 0-2 viel daarna te rap en het doek leek toen reeds gevallen. Keeper Martin van Vliet keepte als vervanger van Kwaak erg goed en voorkwam later in de match nog een handvol goals. In de tweede 45 minuten was de accu echter snel leeg en de neer plenzende regen maakte het decor mistroostig en de Bleiswijkers profiteerden onmiddellijk met een aantal prachtige doelpunten. Uiteindelijk hielden we het net onder de fameuze tien. Scheids Harold begreep als eerste dat dat teveel van het goede zou zijn en keek daarom bewust weg bij een aanslag van Mark op één der aanvallers van Soccer Boys. Vijf minuten voor tijd dropen we veld vijf af en togen richting kleedkamer 11. In de kantine was de aanblik bijna nog depressiever dan op het voormalige OVS-veld. De ganse middag zaten we met nauwelijks twee handen vol FCO-leden aan het gerstennat. Op het eind kwamen daar nog enkele charmante meisjes van de dames van de FC bij. Een aanblik voor een club met bijna 1000 leden onwaardig. De keuken bleek daarbij ook nog eens dicht. Gelukkig had de bardienst – veteranen – zoveel compassie met de hongerigen dat zij de keuken ook even erbij deden. Hulde Fred den Hollander en Martin de Waal! Man of the match werd eigenlijk Bertel, maar voor deze keer kozen we voor gastspeler Meindert. Hij was vandaag zowel aanvaller, middenvelder als verdediger en deed dit meer dan uitstekend!