Ammerstol – FC Oudewater 2 – 2

Er waren vanmiddag geen excuses voor de zeer matige vertoning die beide teams op het veld aan de zeer weinige toeschouwers ten toon spreidden. Hoewel Oudewater veruit de betere voetballers in huis heeft konden de gastheren met een defensief blok van soms wel 8 tot 9 spelers de aanvallende wensen van hun gasten aardig beteugelen.

Zeer matig

Vanaf de aftrap waren die offensieve bedoelingen van Oudewater duidelijk en speelde het spel zich wederom grotendeels af op de helft van Ammerstol. Telkens weer stopte het spelletje vlak voor de vijandelijke zestienmeter, sprake van schoten uit de tweede lijn was er echter nooit, het bleef bij rondborduren. En ook ontbrak bij de FCO het neusje voor de goal, bij een voorzet vanaf links (Djardo Boele) kwamen maar liefst drie Oudewaterse aanvallers een tafje te kort om het af te maken. Daarentegen waren zowel Maher als Jory de Lange dicht bij een doelpunt, ingrijpen van Walter van der Neut en Mike Snel voorkwam erger. Ook probeerde De Lange het met een schot, maar keeper De Ruyter stond op zijn post en voorkwam verder onheil. Bart Griffioen kopte nog een keer over en aan de overzijde van het veld deed Jeffrey Spierdijk precies hetzelfde. Willem La Lau zijn vizier stond ook niet scherp genoeg, zijn schot verdween aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Tussendoor incasseerde broer Simon nog een gele kaart, volgens de arbiter voor het spelen van eigen rechter. Hands binnen de zestien van Tim Goes deed de bal op de stip belanden, Jeffrey Spierdijk velde het vonnis (1-0, 45ste min.) Na een zeer matige eerste helft was het eindelijk tijd om een bakkie thee te gaan doen.

Haal de lijnen er uit

Dit was de kreet die de trainer van Ammerstol, Rieny Looren de Jong, over het veld deed schallen dit tot treurnis van de terreinknecht die het niet helemaal snapte. Al snel scoorde de Ammerstollers hun tweede doelpunt, een kopbal van Raymon Spierdijk was net iets te veel voor Arnold de Ruyter (2-0). Dit leek de doodsteek voor de ploeg van Akkermans c.s. Of dit kwam omdat Looren de Jong zijn zin kreeg met dat over die lijnen valt echter te betwijfelen, slordigheid en onderschatting van de Oudewaternaren lag hier eerder aan ten grondslag.

Drie wissels

Met ongebruikelijke inzetten van drie wissels in een keer zette Akkermans de boel weer op de rit. Na een hele serie hoekschoppen voor Oudewater viel uiteindelijk toch dat eerste tegendoelpunt, Bart Griffioen kopte de bal netjes tegen de touwen (2-1, 60ste min.). Kort hierna lag ook de gelijkmaker in het net, dit maal was het Wouter van Sprundel die scoorde (2-2). Iedereen verwachtte nu dat FCO er alsnog overheen zou denderen, maar daar kwam niets van terecht, vele kansen en kansjes werden er daarna gemist door de Oudewaternaren. Maar ook de benjamin op het veld, Rick Looren de Jong (16), de zoon van…., weet wat missen is want tot twee keer toe kwam hij vrij voor het Oudewaterse doel, een maal na een miskleun van Walter van der Neut en de tweede keer was het doelman De Ruyter die hem van een bijna zeker doelpunt afhield. Al met al een troosteloze wedstrijd welke zeker ook geen winnaar verdiende.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen, Mike Snel, Walter van der Neut, Djardo Boele (Arno Baas), Simon La Lau (Ivo Anbergen), Willem La Lau (Wouter van Sprundel), Sjoerd Wiltenburg, Nick van den IJssel, Tim Goes, Bart Griffioen.