VVOR – FC Oudewater 2–1

Het duurde niet echt lang of Oudewater keek al tegen een achterstand aan, slecht wegwerken achterin werd onmiddellijk door de Rotterdammers afgestraft ( 1-0, 9e min.) Het spel speelde zich het eerste half uur hoofdzakelijk af op de helft van de Geelbuiken. Binnen dat half uur viel ook het tweede doelpunt, de Rotterdamse aanvoerder kon het leder simpel binnenlopen, waarbij de Oudewaterse verdediging wederom de handen niet kon wassen in onschuld. (2-0, 25ste min.) Na de tussentijdse wissel van vijf spelers, van te voren gepland, liep het ineens een stuk beter en werd er een kwartier lang sterk aangedrongen. Een flitsende aanval over rechts via o.a. Laurens de Vor, resulteerde echter niet in een doelpunt, Joost Miltenburg had de pech de paal te treffen.

After tea

Na het warme Rotterdamse “bakkie” thee, geen verkwikking bij zo’n graad of 28 op het kunstgrasveld, ging het spel er vooralsnog niet op vooruit. VVOR drong de FC’ers weer terug in de verdedigende stellingen, met man en macht werd een derde doelpunt voorkomen. De tweede wissel van weer vijf spelers na een minuut of zestig bracht opnieuw leven in de brouwerij. De laatste vijftien minuten waren weer erg leuk om naar te kijken. Diverse keren werd het Rotterdamse doel onder vuur genomen. Mochten schoten van Haitham Taher en Wouter van Sprundel nog niet het beoogde resultaat bereiken, laatstgenoemde wist uiteindelijk, vlak voor tijd, met een mooi schot toch de 2 – 1 op het denkbeeldige scorebord te laten noteren (85ste min.) De tweede helft had uiteindelijk best iets langer mogen duren, dan was die tweede er ook zeker ingevlogen. Al met al zie je langzaam vooruitgang in het vertoonde spel van de Oudewaternaren, wellicht dat de terugkeer van de vele spelers die nog met vakantie zijn ook nog een extra impuls gaat geven.