De dames van FCO mochten vandaag de wedstrijd spelen tegen De Rijnvogels Vr3. De wedstrijd begon om half 3. De dames gingen de wedstrijd in met veertien man sterk. De opstelling was hetzelfde zoals er de week ervoor werd gewonnen. Met deze 4-4-2 opstelling zou de klus moeten worden geklaard.

De dames begonnen de wedstrijd vele malen beter dan de Rijnvogels. Door het compacte spel van de week ervoor weer op te pakken, kwamen de dames van de De Rijnvogels niet tot nauwelijks door de achterhoede van Kiki Altena, Sanne Kemp, Sophie Doeland en Alissa Verwoerd. FCO had het meeste balbezit en maakte combinaties. Vooral op het middenveld werden er door Estelle van Setten, Justa de Koning, Rosan Stekelenburg en Melanie Oorschot mooie combinaties gemaakt, waardoor de bal meerdere malen de voorhoede wist te bereiken. Channah Sieling en Nova de Goeij wisten met deze ballen door de achterhoede van de Rijnvogels te komen en pogingen op doel te wagen. Channah Sieling wist de bal toen tweemaal in het doel van De Rijnvogels te krijgen. Helaas bleef een hattrick net uit en wist ze haar derde schot op doel er niet in te krijgen. Tess de Bruyn, die inmiddels in het veld gezet was voor Nova de Goeij, wist ook vaak in de buurt te komen van het doel van de Rijnvogels. Andersom kwamen de dames van De Rijnvogels niet in de buurt van het doel van FCO en had Jessica de Wit zogezegd een rustige wedstrijd om te keepen. De dames van FCO gingen de rust in met een 2-0 voorsprong.

In de rust was duidelijk geworden dat er zo gespeeld moest worden. FCO speelde echt als een team en dat was duidelijk te zien. De dames van FCO gingen het veld weer op om de tweede helft te starten. In de eerste vijftien minuten van de tweede helft ging het mis. Channah Sieling raakte geblesseerd en moest het veld verlaten. In plaats daarvan kwam de razendsnelle speelster Merel van Leeuwen in het veld en zij mocht haar voetbalskills gaan laten zien. Zij was voorin een goede speelster. De dames bleven compact spelen. Helaas leidde dit niet tot extra doelpunten. Gelukkig ook niet tot tegendoelpunten. FCO heeft de tweede helft gewoon lekker gespeeld en wist de 2-0 voorsprong op de Rijnvogels te behouden. Het blijven maken van combinaties en het spelen van goed voetbalspel was voor FCO in deze wedstrijd geen enkel punt. Het enige nadeel in de tweede helft was dat de gemoederen er tussen beide partijen niet beter op werden, maar dat mocht de pret voor de winst niet drukken. De dames hebben de drie punten vandaag weer binnen weten te slepen.

We willen de pupillen van de week bedanken voor hun aanwezigheid en hun doelpunten. Yin en Dione, ontzettend goed gedaan meiden!

Voorlopig is er voor de dames geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is 7 maart tegen SPV. De dames spelen dan thuis om 14.30.

Opstelling: Jessica de Wit; Kiki Altena, Sophie Doeland, Sanne Kemp, Alissa Verwoerd; Rosan Stekelenburg, Estelle van Setten, Melanie Oorschot, Justa de Koning; Nova de Goeij, Channah Sieling.