FC Oudewater – Heinenoord 0 – 4

Een van de toppers uit de eerste klasse was de tegenstander van de Oudewaternaren op deze nogal frisse doordeweekse avond. Heinenoord bivakkeert in hun competitie momenteel op de derde plaats. Gezien het klassenverschil op papier waren de Oudewaterse verwachtingen bepaald niet hoog gespannen. Naarmate de wedstrijd vorderde, vooral het eerste uur, kwam er zo langzaamaan wat hoop in de Geelbuikse harten, immers er was –overall- weinig te merken van (grote) verschillen. Natuurlijk, de individuele kwaliteiten van de spelers van onder de rook van Rotterdam waren per stuk beter dan die van de mannen van trainer Akkermans, maar het onderlinge teamverband en de getoonde wedstrijdmentaliteit waren vooralsnog een belangrijk wapen tegen de bezoekers. Een beetje pech, een fraaie afstandspoging van Menno Venhof die het net niet redde en een offday van de Oudewaterse doelman waren er helaas debet aan dat de Heinenoorders met de drie punten aan de haal gingen. Een kleine nederlaag of een gelijkspelletje zou een betere weergave geweest zijn van het vertoonde spel.

Lange ballen
Al snel werd de strijdwijze van Heinenoord duidelijk, met lange vooral diagonale ballen werd geprobeerd om de snelle buitenspelers te bereiken, de meeste passes kwamen vaak goed aan, maar de Oudewaterse defensie had er goed het oog in en Ties van de werf maakte samen met David Blankenburgh het de uiterst snelle Melvin Zaalman en Richie Basoski erg lastig. Bovendien stond het centrale verdedigingsduo Bjorn Stalvord en Niek Sluijs als een huis. Wat schotpogingen van Martijn de Goey en Mike Rijsbergen waren wel een waarschuwing voor de eersteklassers, maar waren vooralsnog niet echt verontrustend voor doelman Nick Vervoort. Neall Mouthaan kreeg rond het half uur spelen de kans van zijn leven, twee FCO’ers wisten echter op het allerlaatste moment het gevaar te keren.

Beetje mazzel ontbreekt
Na een klein uur had Venhof de ommekeer op zijn voet, vanaf een metertje of veertig poogde hij doelman Vervoort, die iets te ver voor zijn domein stond, te verschalken maar met uiterste krachtsinspanning tikte laatstgenoemde de bal nog net aan waardoor het leder via de paal aan de voor Venhof verkeerde kant het doel belandde. Een vermeende handsbal van een van de spelers van Heinenoord was de aanleiding tot het eerste doelpunt, de scheidsrechter floot namelijk niet voor het beroeren van de bal met de hand en daardoor kregen de bezoekers een soort vrije doorgang richting het Oudewaterse doel. De voorzet werd overigens wel keurig door een van de invallers afgemaakt ( 0-1, 64ste min.) Vervolgens ging het toch (te) snel, de 0-2 kwam van de voet Dejan de Feiter (68ste min.), in de 83ste minuut kon een owngoal worden genoteerd (0-3) en zo’n vijf minuten voor tijd werd ook de 0-4 een feit. In alle drie de gevallen kon de Oudewaterse doelman Van den Heuvel zijn handen niet in onschuld wassen. Als Oudewater gewoon wat meer mazzel had gehad was de einduitslag wel iets leuker geweest, nu was die toch wat geflatteerd.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, David Blankenburgh, Bjorn Stalvord, Niek Sluijs (Misha Hulst), Ties van de Werf, Martijn de Goey (Simon LaLau), Mike Rijsbergen, Milad Hesari (Walter van der Neut), Joost Miltenburg, Menno Venhof, Bart Griffioen.