Oudewater – Houten 1 – 1

Een leuk eind van de competitie werd het uiteindelijk niet. Mede door het uiterst warrige optreden van de scheidsrechter van dienst eindigde Oudewater met slechts negen man op het veld. Het vooral overdreven pittige spel van Houten in de laatste twintig minuten lag daaraan ten grondslag. Het alles of niets voetbal dat de bezoekers toen speelden leidde er toe dat de Oudewaterse spelers reageerden op de soms pittige overtredingen die hun tegenstrevers begingen. Iemand duwen als je tegen je hielen wordt getrapt werd bestraft met rood terwijl de eerste overtreder er slechts met geel werd “beloond”. Slachtoffers waren in beide gevallen Simon la Lau en Menno Venhof. Ook de anders zo rustige Oudewaterse trainer Akkermans moest van de man in het zwart ook achter de boarding gaan staan. Akkermans, die het terecht voor zijn spelers opnam, was dan ook uitermate verbaasd.

Gelijk na de aftrap beloofde het een leuke open wedstrijd te worden want binnen de minuut waren er al kansen voor Oudewater ( Venhof) en Houten (Pijper), in het laatste geval was het de Oudewaterse doelman Kaj van den Heuvel die goed redde. Hetzelfde deed hij na zo’n kleine twintig minuten weer, een moeilijke zwabberbal wist hij met moeite buiten zijn doel te houden. Voor genoemde goalie was het trouwens zijn laatste wedstrijd in het doel van de Geelbuiken, na jaren van trouwe diens gaat hij zijn (voetbal)geluk elders zoeken. Een poging van Tim Goes om de bal in het doel te lepelen mislukte maar net en een hard schot van Wouter van Sprundel was kort daarvoor door keeper Maarten van Zelst knap tot hoekschop gedegradeerd.

Binnen een minuut na de hervatting lag de bal wel in het net van het Houtense doel, het was wat men noemt een o.g. (own goal), maar daaraan ging wel goed storend werk van de Oudewaterse voorwaartsen vooraf ( 1-0, 46ste min.) Met nog een klein half uurtje te gaan werd de druk op het Oudewaterse doel behoorlijk opgevoerd, hierdoor ontstond er wel wat meer ruimte voor de aanvallers van de thuisploeg, die kansjes werden echter niet verzilverd. Met moeite kon Kaj van den Heuvel een verkeerde terug kopbal verwerken en moest Simon la Lau een bal van de doellijn wegknallen om erger te voorkomen. In de blessuretijd ging het toen uiteindelijk toch mis. Bij een scrimmage kwam het leder voor de voeten van Jeffrey Tolenaar die met wat geluk de 1-1 liet noteren (90+1 min.) In de hectiek die toen ontstond kon de scheidsrechter het allemaal niet zo goed meer bevatten en eindigde de Oudewaternaren dus met negen man de wedstrijd. Mees van Ooijen (17 jaar) viel in de 70ste minuut nog wel verdienstelijk in en maakte aldus zijn debuut voor Oudewater.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Mike Rijsbergen, Joost Miltenburg, Niek Sluijs, Djardo Boele, Simon la Lau, Tim Goes (Nick van den IJssel), Ivo Anbergen, Menno Venhof, Wouter van Sprundel (Walter van der Neut), Bart Griffioen (Mees van Ooijen).

Het doelpunt van de pupil van de week Gijs van Duiven was wel een uiterst fraaie, klasse Gijs!