FC Oudewater JO19-2 heeft zijn tweede wedstrijd is de voorjaarscompetitie niet winnend af weten te sluiten. Na 90 minuten stond een 3-1 uitslag op het scorebord, een uitslag die beter had uitpakken voor de Oudewaternaren, beide teams hadden genoeg mogelijkheden om te scoren, maar Kamerik sprong uiteindelijk beter om met de geboden kansen.

Met wat afwezige spelers (Mitchell Streng ziek, Tim Alles uitgeleend aan JO19-1) maar ook met wat versterking (Dyron Maat en Stef Heijnen) werd goed aan de wedstrijd begonnen. Al na 50 seconden spelen leidde een foutieve terugspeelbal van de Kamerikse linksback tot een grote kans voor FC Oudewater. Jasper de Wit pikte de bal op, omspeelde de keeper en de laatste verdediger en schoof de bal in het verlaten doel (0-1, 1.) Kamerik was even van slag van deze vroege tegengoal, maar zocht al snel weer de aanval. Nadat Jorn Slootjes in de 6e minuut een voorzet vanaf de rechterkant onschadelijk had gemaakt, kreeg het team een minuut later toch een tegengoal te verwerken. Een voorzet van de snelle Kamerikse rechtsbuiten werd bij de tweede paal in een keer op de slof genomen en plofte in de verre hoek binnen (1-1, 7.) FCO werd in deze fase overlopen en dat leidde in de 13e minuut tot een volgende tegentreffer. Een goed lopende aanval over links resulteerde in een lage voorzet, die door keeper Lars Stafleu nog net weg gewerkt kon worden, maar in de follow-up was de spits van de blauw-witten er als de kippen bij om de bal van dichtbij in te schieten (2-1, 13.) Even later was FCO kansrijk, Dyron speelde op rechts zijn man uit en zijn voorzet bereikte Koen van Winden, maar zijn kopbal miste de juiste richting en ging over. Na 22 minuten was Jasper de W dicht bij zijn tweede treffer, zijn solo op rechts bracht hem, na 4 man voorbij gespeeld te hebben, voor de keeper, maar die wist knap redding te brengen. Jasper Kooman liet even later zijn traptechniek zien, zijn vrije trap kon maar ternauwernood bij de eerste paal door de keeper weg gebokst worden. Na een half uur spelen was het weer Jasper Kooman, die van zich liet spreken. Na een overtreding op Stijn Slager schoot hij de val hard op doel, maar weer wist de keeper zijn doel schoon te houden, ditmaal ten koste van een corner. Stijn nam deze hoekschop en zag die bij de verre paal net over gekopt worden door Tim van Hoorn. Kamerik beperkte zich in dit stadium van de wedstrijd veelal tot verdedigen, maar was met soms messcherpe counters af en toe gevaarlijk. Zo ook, in de 40e minuut. Een aanval over links werd in eerste instantie gestopt door een verdedigend Oudewaterse been, maar in de rebound werd op de binnenkant van de paal geschoten en wist de verdediging verder gevaar te voorkomen. En paar minuten voor rust was FCO dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap Van Jasper K werd door Stef Heijen door gekopt, maar de doelman kreeg nog een hand tegen de bal en wist die over de deklat te tillen. De daar uitvolgende hoekschop belandde in de voeten van Jasper K, maar zijn knalharde schot liet slechts de doellat trillen en Jasper de W kopte in de rebound over het doel.

Vlak na rust wist Kamerik weer te scoren. Na een vloeiende aanval over rechts kon Lars met de voeten nog redding brengen op de hard ingeschoten inzet van de linksbuiten, ten koste van een corner. Slecht verdedigen van de Oudewaterse verdediging zorgde ervoor dat de bal op de rand van de zestien te makkelijk kon worden doorgekopt, waarna de Kamerikse spits geen moeite had om van dichtbij de 3-1 aan te tekenen (3-1, 50.) 3 minuten later een grote kans voor FCO. Uit een achterbal kwam Jasper de W in balbezit, die ging een mooie combinatie met Koen aan en bracht Jasper K in scoringspositie. Zijn lobje over de keeper ging helaas ook over het doel. Niet veel later was het Dave Schimmel die een mooie kans kreeg. Nadat hij zelf de aanval had opgezet werd bal door Koen tegen de keeper aan geschoten en kon Dave in de rebound niet scoren. FCO was dan wel overheersend in deze fase van de wedstrijd, maar moest beducht blijven op de soms gevaarlijke uitvallen van Kamerik. Zo kon Jorn nog net een tegengoal voorkomen in de 63e minuut. 3 minuten later kreeg Jasper K weer een goede schietkans, na een goede actie van Dyron op de rechterkant, maar zijn schot ging 20 cm over de lat. Met nog 20 minuten te spelen was Jasper de W dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn solo over de rechterkant, waarbij hij 5 tegenstanders omspeelde, werd echter op het laatste moment door de keeper gestuit. Met nog een kwartier op de klok kopte Koen een voorzet van Dyron op doel, de keeper kon nog net redden en Stef Heijnen’s rebound verdween via een vijandelijk been net over het doel. In de laatste seconden van de wedstrijd was er nog een laatste kans voor Oudewater, Jorn Slootjes, de mee op gekomen laatste man, kopte een corner van Stijn hard in, maar de bal kon nog net van de doellijn gereed worden.

Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma: thuis om 16.10 uur tegen koploper Gouderak JO19-1