Binnen het bestuur van FC Oudewater ontstaat per einde 2022 de vacature voor de rol van Bestuurslid Vrijwilligerszaken.

Binnen FC Oudewater zijn de vrijwilligers de kurk waar de vereniging op drijft. Zij maken het mogelijk om de vereniging (gezond) draaiende te houden.

Vrijwilligers zijn op allerlei fronten actief: Trainers, leiders, coördinatoren, onderhoud, bestuur, scheidsrechters, bar, keuken en oud papier. Vergeet niet de mensen die de toiletten en de kleedkamers schoonmaken. Dan hebben we het nog niet over alle mensen die zich inzetten voor het tentenkamp, of het Six-2-Six toernooi.

Daarom vinden we het belangrijk dat er een bestuurslid is, die zich bezig houdt met Vrijwilligerszaken.

Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. Je bewaakt op die manier ook de vrijwilligerscultuur. Jouw doel is om het “vrijwilliger zijn bij FC Oudewater” een feestjete laten zijn. Ultiem wil je gewoon vrijwilliger zijn!

Wat ga je doen:
1. Het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid gericht op werving en behoud van vrijwilligers voor de vereniging;
2. Het bewaken van de vrijwilligerscultuur binnen FC Oudewater;
3. Het samenstellen van verschillende uitvoerende commissies (voor zover die nog niet bestaan) die uitvoering geven aan het beleid. Jij coördineert en stuurt bij waar nodig;
4. Deelnemen aan de maandelijkse bestuursvergadering.
Je werkt hierbij nauw samen met alle bestuursleden die hun vrijwilligers inzetten en coördineren.

Wie zoeken we?
1. Iemand die FC Oudewater goed kent;
2. Je maakt makkelijk contact met mensen;
3. Je draagt het vrijwilliger zijn binnen FC Oudewater een warm hart toe;
4. Je bent goed in organiseren en mensen om je heen verzamelen;
5. Je hebt interesse om een bredere bijdrage te leveren aan de toekomst van FC Oudewater.
Je wordt in je rol ingewerkt door het huidige bestuurslid. Die zal ook zo lang als nodig is beschikbaar zijn om je op weg te helpen. Bij voorkeur start je in november 2022, na goedkeuring van de ALV.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de rol kun je contact opnemen met Gert Koffeman – Bestuurslid vrijwilligerszaken (vrijwilligersco@fcoudewater.nl) of Harold van Aart – Voorzitter Organisatie (voorzitterorganisatie@fcoudewater.nl)

Is besturen voor jou geen optie, maar je weet misschien wel iemand, dan kun je de naam ook doorgeven aan deze bestuursleden.