Paella is zonder twijfel een van de beroemdste gerechten van Spanje. Nergens ter wereld wordt dit gerecht zo heerlijk bereid als in de regio Valencia, de bakermat van de paella!  Het bereiden van een goede paella lijkt eenvoudig, maar vergt toch zeer veel technische vaardigheden en vakbekwaamheid.

Brits culinair recensent Jay Rayner schreef er ooit een artikel over in Delicious Magazine. Hierin beschreef hij dat het bereiden van een goede paella een kunst op zich is. Het is niet voor niks dat topchefs als Jonnie Boer, Alain Ducasse, Sergio Herman, Michel Bras en Seiji Yamamoto de hoop op een goede paella al lang hebben opgegeven. Het siert hen dan ook dat ze openlijk toegeven gewoonweg tekort schieten op dit fameuze Spaanse gerecht.

Dat dan juist Marvin van der Horst uit Oudewater en verdediger bij FC Oudewater 5 het seizoen aftrapt met dit gerecht. Dat toont aan dat hij geen uitdaging uit de weg gaat! Vorig jaar werd Van der Horst nog betiteld als ‘alleskunner’ door voetbalcommentator Jan-Joost van Gangelen.

De eerste ”chef van de week” in een team wat voornamelijk bestaat uit zeer kritische food bloggers en culinair recensenten, ga er maar aan staan!

Direct na het laatste fluitsignaal snelde de chef naar zijn domein, de skottel! Met een uitstekende mise en place van thuis, de finishing touch in de paella pan. Zonder enige moeite werd een ieder voorzien van een bordje verse paella. De opmaak zakelijk en toch met een vrolijke twist, precies wat nodig was om sommige kritische teamgenoten over de streep te trekken.

De rijst net niet plakkerig, maar niet droog en toch goed geabsorbeerd! Pure Klasse!

Heerlijke sappige kip van de Antwerpse baardkriel.

De fruit de mer vakkundig samengesteld. Neeltje Jans mosselen, roze diepzee garnalen uit Noorwegen en Noordzee krab.

De specerijen zorgvuldig geselecteerd uit Bocairent, een middeleeuws stadje in de omgeving van Valencia.

De paella werd deskundig beoordeeld en scoorde een dikke voldoende. Uiteraard waren er nog wat suggesties voor verbeteringen, gewoon wat opbouwende kritiek. Dave had namelijk liever dat Marvin gekozen had voor de Alaska King crab in plaats van de Noordzee krab. En gaf Huib het advies om de paella in het vervolg aan te vullen met gamba’s uit Castellon de la Plana. Helaas had Marvin geen antwoord op de vraag van Koen, welke wijn hierbij het best zou smaken, de elegante Albarino of de stevige Verdejo.

Al met al een prima aftrap van de eerste “chef van de week”

De wedstrijd eindigde overigens in een 0-3 overwinning uit bij Linschoten.

Doelpuntenmakers: Koen, Sil en Gert!