Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond 14 oktober 2020 gelden de volgende maatregelen bij FC Oudewater:

 • De volledige competitie (jeugd en senioren) is per vandaag 14-10-2020 stilgelegd;
 • UPDATE 15-10-2020 14:45 trainingen junioren. Alle spelers in de teams binnen onze jeugdcompetities (t/m O19 let op: 18 jarige en ouder vallen onder de senioren regeling), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Bij klachten blijft gelden dat het desbetreffende kind thuisblijft. We vragen iedereen verstandig mee om te gaan, bij twijfel liever niet trainen dan wel!
 • UPDATE 04-11-2020 14:40 uur senioren trainingen. DE KNVB heeft (gelukkig) een toelichting gegeven over de training voor senioren. De berichtgeving hierover was wat verwarrend. Het leek erop dat groepjes van 4 niet toegestaan zouden zijn omdat voetbal geen individuele sport is. Dat ligt dus genuanceerde. Vanaf komende week geldende voor senioren de onderstaande regels:
  • Seniorenteams mogen in de periode 4 november 22:00 tot en met 18 november alleen trainen in groepen van 2 personen en met onderling 1,5 meter afstand. Voor alle onderstaande punten geldt dat waar 4 staat voor die periode 2 personen geldt. Na die periode zal, als de overheid dat bevestigd, de oude regel van 4 spelers weer gaan gelden. Blijf de berichtgeving volgen rond 18 november.
  • Mogen senioren in meerdere groepjes van 4 tegelijk trainen op 1 veld? Ja, zorg er wel voor dat de groepen van vier spelers zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen en dat de onderlinge 1,5 meter afstand altijd in acht wordt genomen. Zorg er ook voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort.
  • Behoort de trainer bij de senioren tot het toegestane 4-tal? Nee, bij teamsporten voor senioren kan het hele team trainen verdeeld in groepjes van maximaal vier personen. Binnen deze groep moeten zij 1,5 meter afstand houden ten opzichte van elkaar. De trainer wordt niet gerekend tot het viertal.
 • Voor de jeugd t/m JO19 is het wel mogelijk om onderling wedstrijden te spelen. Dus FCO JO16-1 kan wel een wedstrijd spelen tegen FCO JO17-3, maar niet tegen een niet FCO ploeg;
 • UPDATE 15-10-2020 14:59: Voor jeugdteams die 17 en 18 jarige in hun team hebben geldt dat alleen de 17 jarige mogen trainen met een compleet team. Iedereen van 18 jaar of ouder valt onder de regeling van de senioren, dus in groepjes van 4 met 1,5 afstand. Dus je kan een “team” 17 jarige een partijtje laten doen en op een ander deel van het veld staat een of meerdere groepjes van 4 personen van 18 jaar of ouder die bij dat team (of teams) horen met een trainer individuele oefeningen te doen op 1,5 meter.
 • De kantine, kleedkamers (!) en douches zijn gesloten.
 • Ouders zijn ook tijdens de trainingen niet toegestaan.

UPDATE 04-11-2020

Het doel van de maatregelen voor de komende 2 weken is het verminderen van het aantal verplaatsingen en met groepen samen zijn van mensen. Wij adviseren teams die trainen dan ook om, in het licht van die reden, de trainingen voor de komende 2 weken te laten vervallen. Het is een slechts een advies, de velden zijn gewoon open en beschikbaar. 

 

Het coronateam