Vandaag, zaterdag 30 juli (aanv: 14.30 uur) speelt FC Oudewater in Ouderkerk a/d IJssel haar eerste oefenwedstrijd tegen vv Spirit. De selectie heeft afgelopen dinsdag en donderdag de training hervat, nadat er in juni ook al twee weken is getraind. Hoofdtrainer Harry Akkermans heeft voor het duel 22 spelers uitgenodigd, zodat het er op lijkt dat iedereen 45 minuten speeltijd krijgt.

vv Spirit komt sinds 2011/2012 uit in de tweede klasse zaterdag en staat dit jaar voor het eerst onder leiding van trainer Warry van Wattum. vv Spirit heeft zowel binnen als buiten het veld een goede naam. In 2014 werd de jeugdopleiding genomineerd voor de Rinus Michels Award en in 2013 en 2015 werd de vereniging uitgeroepen tot de leukste amateurvoetbalclub / sportvereniging van Nederland.

Op zaterdag 6 en 13 augustus staan er ook nog oefenwedstrijden op het programma tegen respectievelijk VVOR en FC Perkouw. Op zaterdag 20 augustus speelt FC Oudewater voor het eerst een thuiswedstrijd. Tijdens het openingsfeest speelt wordt dan de eerste bekerwedstrijd gespeeld, tegen (wederom) VVOR.