LMO – FC Oudewater 3 – 6

Nooit eerder kruisten Oudewaterse voetballers de degens met de Rotterdamse voetbalvereniging Linker Maas Oever kortom LMO en toch is dit een club die al bijna 85 jaar bestaat. De eerste ontmoeting voor het “eggie” in de KNVB-bekercompetitie tegen de Oudewaterse Geelbuiken zal de Rotterdammers dan ook zeker bijblijven of willen ze het maar zo snel mogelijk vergeten. Het werd uiteindelijk voor de gastheren net geen giga afstraffing. Overigens begon ene Giovanni van Bronckhorst hier bij deze club ooit zijn imposante voetballoopbaan.

Al binnen de minuut werd er een doelpunt van Bart Griffioen op basis van enthousiast gewuif met de vlag door de assistent-scheidsrechter afgekeurd, maar dit hielp uiteindelijk niets. Binnen een paar minuten lag de bal tweemaal kort achter elkaar in het net bij de Rotterdamse goalie Mark Smith. Nadat een aantal verdedigers van de thuisploeg tot drie keer toe de bal van de doellijn hadden gewerkt was de inzet van Sven Rietveld in de 3e minuut wel raak (0-1) dit op aangeven van Ivo Anbergen. Kort hierna deed Bart Griffioen het nog eens dunnetjes over maar nu met meer succes (7e min. 0-2) Met een blok van vier, soms vijf verdedigers poogde LMO de Oudewaterse aanvalsmachine te keren, maar met deze strijdwijze creëerden ze enorm veel ruimte op het middenveld voor de Oudewaternaren om aanval na aanval op te bouwen. Het wachten was dan ook op een veel grotere uitslag vooral ook omdat het vertoonde spel van de bezoekers zeer aantrekkelijk was, waarbij vermeld dient te worden dat vele vaste basisklanten door blessures en/of ziekte niet aanwezig waren. Een uiterst fraaie actie van Griffioen stond aan de basis van het derde doelpunt, de maker was weer Rietveld (28e min. 0-3), dit gebeurde kort na de eerste gevaarlijke Rotterdams aanval waarbij Boyd Rijnenberg door Jesper van der Zwart ternauwernood kon worden afgestopt. Dit bleek het sein voor een korte opleving van LMO, een prima combinatie tussen Rijnenberg en zijn kompaan Noury Mulder leidde de 1-3 in (31ste min.) Kort voor de pauze tekende Sjoerd Wiltenburg op schitterende wijze voor het vierde Oudewaterse doelpunt met een diagonale knal in de bovenhoek (39e min. 1-4). Vervelend was het uitvallen van Bart Griffioen, die lelijk door zijn enkel ging. Zijn vervanger Tim Goes stond nog geen minuut in het veld of hij werd stevig onder het kunstgras gewerkt, naar later zou blijken kon ook hij de wedstrijd niet afmaken.

In minuut 47 verdween Goes dus alweer uit beeld en werd hij op zijn beurt vervangen door Willem La Lau. Laatst genoemde stond aan de basis van de 1-5 door Nick van den IJssel (55ste min.) Met vlagen goed voetbal werd plots onderbroken door twee onverwachte tegendoelpunten die ontstonden enerzijds door slordigheden achterin bij Oudewater, een gebrek aan ervaring achterin wreekte zich, anderzijds lieten de Rotterdammers zien dat ze ook konden voetballen, dit gebeurde zo rond een uurtje voetbal, de onruststokers waren o.a. Mitchel Keikes en Christopher Rojer. (3-5). Een voortzetting van achteruit via keeper Meuleman had een beter doel verdiend en een mooie combi tussen Willem La Lau en Nick van den IJssel mislukte. Sven Rietveld zorgde er uiteindelijk voor dat de 3-6 op het scorebord verscheen. Al met al een uiterst verdiende Oudewaterse overwinning.