UVS – FC Oudewater 2 – 3

Net als bij veel teams in deze afdeling wordt Oudewater geplaagd door blessures en in dit geval vandaag ook nog door een schorsing, wie schets een ieders verbazing, het maakt de Oudewaternaren niet uit, de “bankzitters” blijken het karwei ook te kunnen klaren. Dit is het voordeel van zo’n brede basisselectie, want ook na de wissels zag je weinig verschil. Bij UVS was de meest opvallende speler Bart van der Weijden, hij was de toonaangevende Leidenaar en eiste op verschillende manieren een hoofdrol op. Bij de bezoekers deden dat bijna “good-old” Sjoerd Wiltenburg en  Thomas Hoogenboom door heel constant leuk voetbal te etaleren.  Niet onvermeld mag blijven dat de jonge doelman Sem van Baren, hoewel hier en daar een slippertje, toch ook met name door zijn uitloopacties lof verdiend.

Snel gevaar voor de doelen

Binnen een paar minuten waren Abdelkarim Maatoug en zijn collega Sebastiaan Evers dicht bij het openingsdoelpunt, beide doelmannen echter stonden hun mannetje en voorkwamen de eerste schrik. Vervolgens was het bij een uiterst fraaie aanval richting doelman Luca Van Belen, Wiltenburg de minst gelukkige, zijn inzet verdween naast het doel.  Toen Raul Dubbeldeman plotseling uitbrak kregen Walter van der Neut en keeper Van Baren het weer even benauwd, maar losten het probleem vervolgens op. Een machtig mooie actie van Bart Griffioen en Thomas Hoogenboom bracht van eenieder de handen op elkaar, maar niet omhoog! Griffioen’s vizier stond na een klein half uurtje helaas niet goed afgesteld na goed voorbereidend werk van Wiltenburg. Vooralsnog was de Oudewaterse achterhoede de baas, Dubbeldeman, Hulters en Spierdijk deden wel hun stinkende best om de achterste linie te doorbreken, voorlopig leek dit niet te lukken. Een van de vele Oudewaterse mogelijkheden werd uiteindelijk benut, de “doorkopper” van Ivo Anbergen stelde Sebastiaan Evers in staat om de bal tegen het Leidse net te deponeren (29ste min. 0-1). Eventjes was Tomas Tavilla boos omdat hij (weer) afgefloten werd voor buitenspel, maar dat had hij toch echt aan zichzelf te wijten. Bart van der Weijden was plotseling de Leidse held, hij bracht -uit-het-niets-  de 1-1 op het scorebord (34ste min.), waarbij diverse Oudewaterse verdedigers en de doelman niet geheel vrij-uit gingen. Van Baren maakte het kort daarna weer goed door de bal vlak voor een paar Leidse voeten rigoureus de tribune in te jagen. Kort voor rust moest Sven Rietveld het veld geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Marc Oosterwijk. Toch viel de 2-1 vlak voor het rustsignaal, een mooi doelpunt van aanvoerder Mart Spierdijk ( 45ste min.), deed de Oudewaterse koppies even hangen.

Genieten

Heel eventjes leek het fout te gaan bij de Oudewaternaren, de eerste minuten van de tweede helft waren echt voor UVS. Een paar keer moest de Oudewaterse goalie uitlopen om te ruimen en Micha Hulst moest alles uit de kast halen om de gevaarlijke Maatoug dwars te zitten. Griffioens vechtlust, invaller Marc Oosterwijk’s overstapje en de uitgelezen voorzet van Hoogenboom zorgden ervoor dat Sebastiaan Evers zijn tweede doelpunt scoorde en de 2-2 liet noteren (56e min.).  Beide teams leken er nu nog meer voor te gaan. Van der Weijden pegelde keihard net naast en een actie van Hoogenboom aan de ander kant van het veld kon net niet door Evers met een zweefduik/kopbal worden afgerond. Ook Hatoug miste nog een uitgelezen kans voor het Oudewaterse doel. Met nog een stief kwartiertje te gaan deed Van der Weijden weer van zich spreken, na een tweede gele kaart kon de beste Leidenaar met rood de kleedkamer opzoeken, dit was best jammer voor deze toch best wel sportieve wedstrijd. Aansluitend redde doelman Van Belen fraai op een inzet van de actieve invaller Willem La Lau en werd de basis voor het volgende doelpunt gelegd door genoemde invaller en zijn collega aanvaller Bart Griffioen. Uitblinker Wiltenburg tekende dankbaar voor de 2-3 stand (80ste min.). Vervolgens was er nog een mooie kans, Micha Hulst draaide een vrij trap bijna het Leidse doel in. De puinhoop vlak voor het Oudewaterse doel in de laatste seconden van de wedstrijd deed menig Oudewaternaar nog even billenknijpen.

FC Oudewater:

Sem van Baren, Ties van der Werf, Walter van der Neut ( Nick van den IJssel), Sjoerd Wiltenburg, Sebastiaan Evers (Willem La Lau), Sven Rietveld 9Marc Oosterwijk), Bart Griffioen, Simon La Lau (Bob Appels), Ivo Anbergen, Micha Hulst, Thomas Hoogenboom.

Rest Bankzitters: Lars Janmaat, Stan van Raay.