Perkouw – FC Oudewater 1-5

De meeste wedstrijden tegen de ploeg uit Berkenwoude waren in het verleden op zaterdagmiddag moeilijke. Was het bij Perkouw o.a. Elgar Mudde die bij het laatste treffen tegen Oudewaternaren aanwezig was, bij de Geelbuiken konden alleen Laurens de Vor en Jeffrey Brouwer spreken van deze ervaring. In het verleden ging dat ook niet altijd goed, de laatste wedstrijd werd toen (2014) zelfs tussentijds gestaakt, kortom het zou wel eens een lastig middagje kunnen worden. Hoe anders is het uiteindelijk gelopen. Een percentage van zo’n vijftig procent van de gecreëerde kansen zou uiteindelijk tot doelpunten leiden in de tweede helft.

Stormachtig begin

Onmiddellijk na de aftrap lieten Laurens de Vor en Wouter van Sprundel schoten los op het doel van de tegenstander, in beide gevallen vloog de bal net over het domein van de gastheren  heen. Bij een goede aanval over de linkerflank kwam de bal bij De Vor terecht en het was Gijs Kautz die uiteindelijk het laatste tikje gaf (0-1, 8ste min.) In de eerste vijftien minuten was het hoofdzakelijk de ploeg van trainer Akkermans die de boventoon voerde. Toen Berkewoudenaar Mudde zijn eerste poging deed om Kaj van de Heuvel te verschalken werd Perkouw een beetje wakker en vocht zich terug in de wedstrijd. Bij nog een doelpoging moest de Oudewaterse goalie tot het uiterste gaan om een bal uit het “zesje” te tikken. Vooralsnog was het nu een gelijk opgaande strijd. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was een schot van Menno Venhof dat net naast ging.

Meer kansen, meer doelpunten

Direct na rust ging Oudewater weer goed combinerend op het doel van de thuisploeg af, leuk samenspel leidde echter slechts tot twee hoekschoppen. Bij een gevaarlijke tegenaanval moest keeper Arnold de Ruyter met een moedige ingreep de spits van Perkouw tot de orde roepen. Aan de overkant van het veld probeerde Kautz het met een ouderwets “puntertje”, maar hij had het beter op een modernere manier kunnen proberen. Kansrijk was ook Haitham Taher toen hij praktisch vrij voor het doel van Perkouw verscheen, maar hij wachtte veel te lang en kon de keuze tot afspelen of zelf doen schijnbaar niet maken. Het duurde tot ongeveer de 75ste minuut alvorens er weer gescoord werd, Wouter van Sprundel deed dit na fraai voorbereidend werk van Laurens de Vor. (0-2). Een matige terugspeelbal van Simon la Lau werd ook nog eens slecht verwerkt door de Oudewaterse doelman De Ruyter, Mudde was er als de kippen bij voor de 1-2 (79ste min.) Overigens lag slecht storen/meeverdedigen op het middenveld ten grondslag aan dit tegendoelpunt. Wie dacht dat dit de spelers uit Berkenwoude moed zou geven heeft het mis gehad. Het waren de mannen van de FC die er nog een schepje bovenop gooiden. Een snelle aanval over rechts (Haitham Taher) bracht de bal voor de voeten van Van Sprundel en de 1 – 3 was een feit. (82ste min.). En Van Sprundel deed het nog eens dunnetjes over door ook de 1 – 4 te scoren, na goed voorwerk van Menno Venhof. (84ste. Min.) Venhof zou zelf het vijfde doelpunt laten noteren, dit maal kwam het aangeven op naam van Taher ( 1 – 5, 87ste min.). Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarin de Oudewaternaren toonden op de goede weg te zijn.