Oudewater – Bunnik’73 2-0

Een zestal geblesseerde spelers klonterden zaterdag samen op de “tribune” van de Fusieclub Oudewater. Een ding was na afloop van de wedstrijd tegen Bunnik’74 zeker; de volgende keer staat verdediger Niek Sluijs ook erbij want de sterke Oudewaterse verdediger ontving zowel in de eerste als in de negenentachtigste minuut een gele kaart (dus rood) van scheidsrechter Verkleij bij wie de kaarten wel wat los in de zak zaten. De oorzaak was wellicht het aanwezig zijn van een KNVB-rapporteur die genoemde referee op zijn kunnen kwam beoordelen! De tweede gift was overigens discutabel en deed Sluis zichtbaar pijn. Ook aanvoerder Wouter van Sprundel keek na 65 minuten spelen tegen het geel aan, nadat hij wat al te nadrukkelijk 9,15 meter ging afpassen. Ook ten aanzien van de mannen uit Bunnik liet de arbiter zich niet onbetuigd; zij incasseerden liefst vier kaarten in een pittige, maar niet unfaire partij. Deze inhaalwedstrijd was nog een onderdeel van de tweede periode en naar alle waarschijnlijkheid de opmaat voor het seizoens-einde waaraan het binnenhalen van de derde periode nog wat kleur kan geven. Als er iets duidelijk was na 90 minuten voetbal, dan was het feit dat het scoren van doelpunten een moeilijke opgave blijft voor de ploeg uit Oudewater. Mogelijkheden waren er te over, maar het overhalen van de spreekwoordelijke trekker bleef de makke. Over de gehele wedstrijd bezien was de 2-0 winst alleszins verdiend, maar pas in blessuretijd was deze een feit nadat Wouter van Sprundel op aangeven van de overijverige Bart Griffioen voor doelman Brent Nieuwhoff was gezet. Een stiftje volstond; 2-0 voor het Oudewaterse tiental.

Brilstand

Van meet af aan had de thuisploeg het beste van het spel en het meeste balbezit. Dat wekte de stellige indruk dat een openingsdoelpunt in de lucht hing, maar de uiteindelijke realisering ervan zou tot de 75e minuut duren. Hoekschoppen daalden neer voor het heiligdom van Nieuwhoff, maar de aanwezigheid van de lange verdediger Joep Schlosser vormde vooralsnog een te groot obstakel, terwijl ook de Bunnikse doelman over enig fortuin niet mocht klagen. Een actie van de goed in de gaten gehouden Bart Griffioen leverde een inzet op die net voorlangs ging en na een riskante terugspeelbal van de Bunnik-defensie kreeg spits Tim Goes een fraaie schietkans. Het schot vloog in de 20e minuut naast. Ook Joost Miltenburg (geplaatst schot van afstand) en de goed spelende Simon La Lau (vrije trap net naast) ontbeerden enig geluk. Toen de eerste Oudewaterse wind wat luwde, moest doelman Arnold de Ruijter tonen dat hij goed meevoetbalde (31e min), redde LaLau op de doellijn na een snelle Bunnikse uitval en waren Veenbrink en Van de Poel aan de beurt om hun gele kaart in ontvangst te nemen. In de blessuretijd behoedde doelman Nieuwhoff zijn ploeg nog voor een 1-0 achterstand door Bart Griffioen’s poging ten koste van een hoekschop te pareren. Met de bekende brilstand op het scorebord werd dus uiteindelijk de kleedkamer opgezocht.

Van Sprundel matchwinnaar

Bunnik opende met twee forse aanvallende speldenprikken het tweede bedrijf. Tobias Bremers schoot van bij de linkerpaal naast en het schot van zijn collega Robbin Jurgens schampte de lat. Even was er lichte paniek bij de Oudewaterse verdediging, maar allengs werd de greep op de partij weer versterkt. Bart Griffioen vulde zijn zwervende rol slim in en Djardo Boele kwam via de vleugel een aantal keren dreigend door. Drie keer op rij verscheen er een Oudewaternaar voor de goalie, maar evenzovele keren kwam Nieuwhoff als winnaar uit de strijd tevoorschijn. Bunnik loerde onderwijl op de tegenstoot, maar daar had Arnold de Ruijter bijzonder goed het oog in en ver buiten de zestien stelde hij een aantal malen orde op zaken. De druk werd opgevoerd, maar het scheelde in de 70e minuut maar een haar of een achterstand was een feit. Bunnik-spits Van der Poel getuigde er tot vreugde van de Oudewaternaren en hun aanhang van dat scoren ook niet zijn ding was. Met Ivo Anbergen voor Sjoerd Wiltenburg deed Oudewater hierna nog verwoede pogingen de ban te breken. En met succes. In de 75e minuut haalde Griffioen de achterlijn en werd de teruggelegde bal door de Oudewater-captain ingeschoten; 1-0. Het laatste kwartier werd een mengelmoes van wissels, blessures, een buitenspeldoelpunt van LaLau, een tweede gele kaart voor Niek Sluijs en een gedegen optredende De Ruijter bij de laatste corner van de wedstrijd. Het stiftballetje van aanvoerder Van Sprundel werd de kers op de taart; 2-0 (90+4).

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruijter, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon LaLau, Arno Baas, Wouter van Sprundel, Sjoerd Wiltenburg (71. Ivo Anbergen), Tim Goes, Bart Griffioen

Dat er eigenlijk 3-0 op het wedstrijdformulier had moeten staan was voor iedereen duidelijk na het fraaie doelpunt van onze pupil van de week Lotte Dolleman, fantastisch gedaan Lotte !