Net voordat de klok kwart voor negen zou slaan, verzamelde de meeste talenten van de JO13-1 zich op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Op deze dag stond over een uur de 8e wedstrijd van de competitie op het programma tegen de leeftijdsgenoten van Bergambacht. Nadat ook de assistent-trainer haastig kwam aangereden en de opmerking van de hoofdcoach; ”jij doet ook alles om in het stukkie te komen’’, kon iets aan de late kant, dan toch de weg naar Bergambacht worden gezocht. Bij de rotonde in Haastrecht ging de eerste auto rechtdoor en nam de leider van de talenten deze verkeersbult voor driekwart. Hierdoor is er kennelijk in de derde auto een storing in het brein van de assistent gekomen, zo vermoed uw verslaggever. Waar de eerste auto twee kwart ging, de tweede driekwart de rotonde nam, besloot hij deze morgen de variant van één kwart te proberen. Dit lukte zonder de nodige risico’s, antwoordde hij mij later. Linksaf op de rotonde is op deze manier trouwens ook de kortste en snelste route. Nadat op de boeren slingerweg via Stolwijk ook de slome trekkers waren gepasseerd, doemde daar dan eindelijk Bergambacht op. Waar de in deze plaats werkende leider, de weg goed wist te vinden. De fotografe volgde de assistent-trainer. Nadat ze zag dat hij zijn auto in een steeg wilde parkeren, reed ze toch maar rechtdoor. Nadat iedereen eindelijk was aangekomen op sportcomplex Hofkamp, kon kleedkamer acht worden opgezocht. Aldaar kon hedenmorgen door de begeleiding blij worden opgemerkt dat er wederom geen kledingstukken ontbraken.

Bij de uitleg van de coach werd er gewezen op de noodzaak van een winstpartij vandaag. Uit zelfstudie was gebleken dat de vierde plaats het minimum vereiste is, om na de kerst te uit mogen komen in de promotie eerste klasse. Nu was het een mooie uitdaging, omdat Bergambacht op deze plek stond, voorafgaand aan de wedstrijd. In de kleedkamer kwam de trainer er achter dat hij vanmorgen bij het vertrek zijn hoofd er niet bij had. Beter gezegd, hij was de ,met persoonlijke foto’s versierde magneten vergeten. Nu koos hij er voor om maar de voorletter van de spelers, bij de normale blauwe kleefbuttons te zetten. Nadat Fleur en Max hadden gehoord dat ze echt niet in de spits mochten spelen en Moos en Finn geen backs waren, kon er naar het hoofdveld gegaan worden. Terwijl de talenten in de weinig resterende tijd met een goede warming begonnen, werd ook Colin door de wissels ingeschoten om warm te worden.

De wedstrijd werd vol enthousiasme begonnen. Met aanvoerder Sem M regelmatig voor de verdediging, werd de eerste tien minuten goed druk gezet. Sem B had een forse spits als tegenstander en Diederick moest de aanvoerder van de voormalige zwaluwen in toom proberen te houden. Juist die aanvoerder was het, die met een steekbal de potige spits vrij op Colin af stuurde. Deze deed waarvoor hij centraal in de spits was gepositioneerd en zette met de één-nul de thuispartij op de goede weg. De geelbuiken raakte hierna de weg een beetje kwijt en er werd slordig gespeeld. Op een enkele mogelijkheid na, waren er geen kansen waar te nemen. De gevaarlijkste actie kwam op naam van de captain. Na een knappe solo schoot hij vanaf de zestien op het doel. Zijn inzet kon door de bergambachtse keeper ter nauwer nood tot corner verwerkt worden. Zo werd er met een één-nul achterstand de kleedkamer opgezocht.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft doorgenomen. Over het vertoonde spel was de leiding niet te spreken. Als we in de eredivisie hadden gespeeld, zou ik iedereen wisselen, was uit de trainers mond te horen. Nog voordat de nodige puntjes op spreekwoordelijke ï waren gezet, was Aldo al met de inmiddels gebruikelijke doping langs geweest. Nadat ook Finn D nog met de koekjes rond was gegaan, kon de tweede helft beginnen.

In de rustbespreking had de trainer de twee buitenspelers duidelijk gemaakt dat hij van ieder zes voorzetten verwachtte en de ander dan wel naar binnen moest komen. In de tweede minuut was er een pass van Daan, na goed doorzetten van Gio, op Finn D. Zijn inzet leverde hem geen extra zakgeld op en was veel te zacht. Eenvoudig kon de vijandelijke goalie de bal oprapen. Halverwege de tweede helft ging de bal de verkeerde weg. De gastheren gingen in de aanval en profiteerde van de geboden ruimtes, wat een verdubbeling van de score op het bord teweeg bracht. Sem B raakte hierbij geblesseerd en moest worden vervangen. Net voor tijd reageerde Sem M geïrriteerd en duwde een tegenstander, na een overtreding op hemzelf, woest van hem af. Dit kwam, om verdere escalatie te voorkomen, hem op een wissel te staan. In de laatste minuut waren er nog mogelijkheden voor Jacob en Gio. Een voorzet van rechts kon door de kleine de Wit niet helemaal op snelheid worden ingeschat en hij zag zijn volley over gaan. De diepgestuurde Giovanni mikte enkele tellen later net aan de verkeerde kant van de paal en zag ook zijn inzet naast gaan. Echt in problemen kwam Bergambacht niet en voor de talenten was het maar goed, dat de jonge scheidsrechter affloot.

In de veldbespreking na afloop vielen, net als afgelopen maandagavond weinig vrolijke gezichten te zien. Deze avond werden de talenten namelijk uitgeschakeld voor de Rijnmondcup. Na de nul-drie tegen Olympia was vandaag de tweede nederlaag deze week te noteren. De trainer sprak over een terechte verlies partij en de weg naar de douche kon worden ingezet. Volgende week zaterdag zal tegen Moordrecht wederom een pittigere tegenstander te verwachten zijn. Hopen dat door de talenten dan de juiste weg weer ingeslagen kan worden.