FC Oudewater – Delta Sports 3 – 2

Het zou een spannende ontknoping worden m.b.t. het doorgaan naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Oudewater’s tegenstander van vandaag het Houtense Delta Sports was in principe al uitgeschakeld na twee voorafgaande nederlagen. Uiteindelijk moest het dus gaan tussen Oudewater, Montfoort en Benschop. Zonder ook maar enigszins op de hoogte te zijn en/of te willen zijn met de gang van zaken in Montfoort begon de thuisploeg aan een ogenschijnlijke eenvoudige klus, niets bleek echter minder waar. Het werd een lastige en eigenlijk slechte wedstrijd waarin de minst slechte uiteindelijk won.

In het begin van de eerste helft kwam Delta Sports heel snel in de buurt van het voor hun vijandelijke doel. Dambruck en Verboon moesten al snel door Jesper van der Zwart tot de orde worden geroepen, hun snelle rushes waren behoorlijk gevaarlijk. Dezelfde Oudewaterse verdediger stelde na zo’n kleine 10 minuten zelf maar even orde op zaken en werkte vakkundig de 1-0 voorsprong binnen. Hierna werd het een min of meer gelijk opgaande wedstrijd waarin de bezoekende doelman Gino van Luijn wel meer werk had te doen dan zijn collega Meuleman. Na het terecht afkeuren van een Oudewaters doelpunt sloeg Delta Sports onverwacht aan de overkant van het veld toe. Of liever het was Berend Bram Heinen die tot zijn grote verrassing toesloeg door zowat een heel speelveld  ongehinderd over te steken en het vervolgens met een keurig lobje af te ronden. De Oudewaterse verdedigers stonden erbij en keken er naar (1-1. 37ste min.). Een blessure van Walter van der Neut noopte trainer Redel tot een vroegtijdige wissel en het was maar goed dat dat het al snel rust werd want de thuisploeg was even de kluts kwijt.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen het Houtense centrale duo opvallend in de fout ging, Sven Rietveld was er als de kippen bij om dit af te straffen ( 2-1, 50ste min.). Nog in de roes levend van dit doelpunt schudde Delta Sports de thuisploeg weer hardhandig wakker door onmiddellijk na de aftrap het leder in het Oudewaterse netje te deponeren (2-2. 51ste min.).Verdedigend gestuntel was hieraan vooraf gegaan. Nadat eerst nog Nick van den IJssel een bal van de lijn had gehaald en daardoor een achterstand had voorkomen moesten ook de best wel goed spelende Marc Oosterwijk en Bart Griffioen worden gewisseld. Heinen en Gregorius waren inmiddels wel hun grip op het middenveld kwijt, hier domineerden nu o.a. invaller Kick van Zuijlen en Sven Rietveld, die trouwens doelman Luijn nog een keer behoorlijk deed schrikken door een bal op de bovenligger te deponeren. De vooralsnog niet heel sterk spelende Sebastiaan Evers, hij was hiermee overigens niet de enige, maakte een hoop goed door een voorzet van Rietveld genadeloos op de pantoffel te nemen en de 3-2 op het scorebord te laten aantekenen (3-2, 73ste min.). Doelman Meuleman moest nog een keer zijn vingertoppen gebruiken om de bal boven iedereens hoofd weg te tikken en Casper Verboon kon zichzelf wel voor zijn kop slaan door een 100% kans om zeep te helpen.

Door dit resultaat zijn zowel Benschop als Oudewater doorgedrongen tot de volgende ronde, 1ste klasser Montfoort redde het op basis van het doelsaldo dus niet.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut (Kick van Zuijlen),Simon LaLau, Tim Goes, Marc Oosterwijk ( Bob Appels), Sebastiaan Evers, Sven Rietveld, Bart Griffioen (Dante van Baaren)

We mogen natuurlijk het uiterst fraaie doelpunt van onze weekpupil Jens van Lieshout niet vergeten te vermelden, knap werk Jens!