Na 24 wedstrijden koppositie kwijt

CVC Reeuwijk – FC Oudewater 3-2

De thuiswedstrijd tegen de Reeuwijkers betekende een eerste breekpunt in het verloop van de competitie. De 1-3 nederlaag onderbrak de succesvolle reeks zonder nederlagen die FC Oudewater had neergezet. Zaterdag waren de Reeuwijkers opnieuw de grote stoorzender in het competitieverloop. Door de 3-2 einduitslag raakten de bezoekers de koppositie kwijt die zij 23 wedstrijden lang gekoesterd hadden en die -hoewel met enige medewerking van de naaste belagers- uitzicht bleef geven op directe promotie naar de tweede klasse. FC Oudewater had het zich kunnen permitteren uit de laatste 3 wedstrijden slechts 7 punten te vergaren en niettemin koploper te blijven. Zaterdag viel het doek en nam Alphia dankzij de thuisoverwinning op Sporting Leiden de kop over. Hoop verloren, al verloren geldt ook in de voetbalsport. Er staan nu nog twee ontmoetingen op het programma, de thuiswedstrijd tegen het Leidse Lugdunum en de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager VVC uit Nieuw-Vennep. Daarna is er nog de reddingsboei in de vorm van de na-competitie. Oudewater haalde liefst twee eerste plaatsen in de eerste twee reeksen. Voor de volledigheid zij nog vermeld dat de oogst in periode drie 6  punten uit 7 wedstrijden bedraagt. Voor de statistieken.

Langs de lijn en op de groene mat was met nog een helft  te spelen het resultaat van Alphia al bekend. Oorzaak hiervan was de late start van de ontmoeting tegen de Reeuwijkers waarvan de scheidsrechter de oorzaak was. Die namelijk  thuis nog even zijn juiste tenue moeten ophalen. Beide ploegen begonnen gemotiveerd en scherp aan de ontmoeting; een dosis revanchegevoelens was daar niet vreemd aan. Kansen bleven aanvankelijk schaars. Sven Rietveld loste een paar schoten en aan de andere zijde verscheeAksel Koopman voor doelman Meuleman zonder ernstige gevolgen. Oudewater was qua veldspel in deze fase de bovenliggende partij en etaleerde dat na 20 minuten met een inzet tegen de bovenlat en een situatie waarbij een grabbelende Reeuwijkse goalie zich moest laten bijstaan door verdediger Thomas van Dijk.  De thuisploeg moest zich uit noodzaak beperken tot countermogelijkheden. Uit een daarvan kopte Norbert  van Keulen over de kruising van Meulemans’ heiligdom. Twee minuten later –in de 32e minuut-  bracht Simon LaLau zijn ploeg aan de leiding door een strafschop onberispelijk langs doelman Wouter van Valen te schieten; 0-1. Bij FC Oudewater leidde dit tot het voornemen de voorsprong in ieder geval te koesteren en over de rust heen te tillen. In die opzet slaagde de bezoekers niet, want in de 45e minuut kwamen de Reeuwijkers langszij door een doelpunt van Martijn Kok; 1-1

Het werd na de hervatting een boeiende wedstrijd met veel strijd. Het spel golfde op en neer en nog voor het uur liet aan Oudewaterse zijde Bart Griffioen een indrukwekkende rush zien die hij besloot met een dreigend schot en de thuisclub zag aanvaller Axel Koopman stranden op de goed uitlopende Bart Meuleman. Die had pal hierna geluk dat een inzet na de hoekschop de paal trof. De helden raakten zichtbaar vermoeid en dat leidde tot onzuiverheid in de passing en schoten die het doel royaal misten. Sjoerd Wiltenburg kwam voor Simon LaLau en ook Boris van Es bracht verse kracht in de persoon van Van der Kooij . Terwijl de uitslag van Alphia langs de lijn zoemde, ondernam CVC’er Aksel Koopman in de 75e minuut een rush die hij besloot met een geniepig lobje; 2-1. Pal hiervoor had zijn eigen doelman een ultieme redding moeten verrichten waarbij hij de bal net over de deklat tikte. Terstond moeten de bezoekers meer ruimte weggeven in een poging het tij alsnog te keren. Dat bood de gastheren gelegenheid de stand uit te bouwen. Eerst nog miste invaller Jitse van Eekelen -jammerlijk naast, maar in de 84e minuut was het wel raak. Bryan de Bruijn deelde de genadeklap uit. Tussen deze bedrijven door etaleerden de bezoekers een gebrek aan stoot – en schotkracht. Doelman Wouter van Valen wist wel raad met de Oudewaterse inzetten. FC Oudewater bleef echter strijden voor een eervoller resultaat en zag dat uiteindelijk nog ‘bekroond’ met de 3-2 die in de 92e minuut viel na een vrijetrap en op naam kwam van  Menno Venhof.