FC Oudewater  – Nieuwkoop 0 – 0

Noch steeds is de afstand tussen de lijstaanvoerder en de runner-up in de derde klasse A 7 punten met dit verschil dat de nummer twee op de ranglijst nu Alphia is. Onder de bovenste plek is het momenteel met regelmaat stuivertje wisselen. Nieuwkoop heeft door dit gelijke spel nog een kleine kans op het veroveren van de tweede periode. Oudewater laat het eigenlijk al weken niet meer echt zien. Als je kampioen wilt worden, en dat kan met de kwaliteit die ze in huis hebben, moet er toch uit een ander vaatje worden getapt, vandaag lieten ze het behoorlijk afweten.

Goed begin is geen half werk

De eerste minuten van het duel stond bol van de spanning een sensatie en beloofde veel voor de rest van de wedstrijd. Helaas bleek dit uiteindelijk een te hoge verwachting te zijn. Binnen een minuut na aanvang raasde Walter van der Neut langs de lange zijde richting het doel van de bezoekers eenieder verbijsterd achter zich latend. Zijn snelheid was zo hoog dat zijn medestrijders het niet bij konden benen en dus was er niemand om de zaak af te ronden. Doelman Boekestein bracht de bal snel weer in het spel en nu was het gevaar onmiddellijk aan de overzijde. Chiel Groenewoud kreeg een droomkans van jewelste, hij faalde, vrij voor Meuleman echter jammerlijk. Na dit onstuimige begin zakte de boel heel langzaam weg tot een bedenkelijk niveau. Wel was in die eerste helft de Oudewaterse ploeg duidelijk de beter,  maar liefst zes hoekschoppen op rij werden er geforceerd, allemaal hoog voor het doel van Nieuwkoop geplaatst wat een kolfje naar de hand van de bepaald niet kleine Nieuwkoopse doelman Boekestein was, hij plukte de ballen bijna allemaal met het grootste gemak uit de lucht van boven de kopgrage Oudewaterse hoofden vandaan. De Nieuwkoopseaanvoerder Joris Verwey ging voorop in de strijd en won menig gevecht op het middenveld, soms iets te ver gaand riskeerde hij zelfs eenmaal een rode prent. Met een gevaarloos omhaaltje van Dirk van der Haak, de bal was simpel te pakken door de Oudewaterse sluitpost en een huizenhoge pegel van Groenewoud werd de matige eerste helft afgesloten. Een eerste helft waarin de Oudewaterse ploeg dus verzuimde om afstand te nemen.

Zelfde laken een pak

Eigenlijk kun je kort zijn over deel twee van de wedstrijd, het zou niet bepaald boeiend worden.  Kort na het begin “vergreep”” de Nieuwkoopse aanvoerder Verwey zich aan Bart Griffioen, ondanks oplapwerk van de medische staf moest de Oudewaterse speler teleurgesteld het veld verlaten. Verwey kwam goed weg met slechts een gele kaart. Dat ieder nadeel ook zo zijn voordeel heeft ervoer de jeugdige invaller Joep Rietveld die nu zijn opwachting c.q. debuut mocht maken. Hij deed dit uiteindelijk heel verdienstelijk. Voor de rest was het allemaal een beetje hetzelfde, niet om enthousiast over te schrijven. Ook het inzetten van –goodold- Wouter van Sprundel en pinchhitter Willem la Lau mocht niets veranderen aan de doelbewustheid van de thuisploeg. Hoewel Oudewater in het algemeen meer balbezit had werd er , net als in eerdere wedstrijden slordig met de kansen omgesprongen. Het gemis aan een aantal sterkhouders wreekte zich uiteindelijk toch wel. De gastheren mochten zelfs nog de handen dichtknijpen toen in blessuretijd een doelpunt van Nieuwkoop wegens buitenspel terecht werd afgekeurd.