Karma is a b##ch!!

Het weer was prachtig, het veld gemaaid en het team was compleet.

Geen blessures meer die dit team dit seizoen nog wel eens parten speelden.

Niks stond meer in de weg voor een lekker potje voetbal.

Het publiek was in groten getale naar het sportpark gekomen. Zowel thuis en uitsupporters zochten een plaatsje in de zon.

De tegenstander was niemand minder dan de trotse koploper van deze 1e klasse competitie, Xerxes DZB uit Rotterdam. Strijdend om het kampioenschap moest deze wedstrijd door hen gewonnen worden.

Zeer professioneel begon Xerxes aan de warming up. Stiekem zie je dan toch wat meiden kijken naar de tegenstander.

De eerste aanwijzingen van de coach waren dan ook om niet te fysiek te spelen maar vooral de bal het werk te laten doen. Er werd gestart in een 1-4-4-2 formatie waarin Vera en Lynn het middenveld onder controle hielden.

Onder de bezielende leiding van de heer F. Den Hollander kon de wedstrijd beginnen.

Daar was de aftrap en Xerxes begon gelijk goed te combineren. Snelle combinaties wisselden af met snelle loopacties en de coach van FCO begon al een beetje te zweten. Het moest natuurlijk wel een beetje acceptabele uitslag worden want direct na afloop stond de bus al klaar om naar de Kuip af te reizen om daar de topper van het damesvoetbal,Feyenoord-Ajax, te bekijken.

Maar het ongelooflijke gebeurde. Een snelle uitbraak door het midden werd koelbloedig door de aanvoerster van FCO, Tessa, ingeschoten 1-0. Assist van Lynn.

De blijdschap van Fco werd helaas overschaduwd door het negatieve gedrag van de supporters van de uitclub. Toch konden de meiden van FCO deze stand niet vasthouden. Ondanks de tomeloze inzet van alle speelsters kwam xerxes op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong 1-2. Als je op achterstand staat moet je aanvallen om te scoren en zo werd de verplichte keepers beurt van, de normaal op linksbuiten spelende, Inaya al in de eerste helft onderbroken.

Fleur kon op doel en Inaya kon zo op haar geliefde positie spelen.

En laat dit nou net volgens de gasten niet mogen.

Door de professionele houding van de scheidsrechter werd ook deze aanval afgeslagen.

Geruisloos schakelde het team weer terug naar het 1-4-3-3 systeem.

Een solo van achteruit van Daphne waarbij de keepster de bal net kon tegenhouden was een van de wapenfeiten de eerste helft.

Eén van de vaste waarde in dit team is Britt. Zij kan op verschillende posities spelen en draait een superseizoen. Zij zorgde ook deze wedstrijd vanuit het middenveld voor veel aanvallende impulsen.

De wedstrijd bleef spannend tot aan het einde. Waar de uitsupporters het in het begin vooral op de coach van FCO gemunt hadden, moesten nu de scheidsrechter en de grensrechter het ontgelden. Elke beslissing werd bekritiseerd en als achterlijk bestempeld. Zelfs de coach van xerxes begon nu te schelden en tieren wat resulteerde in scheldpartijen tussen coach en speelsters. Kan het nog gekker? Jazeker, want naar weer een woordenwisseling tussen coach en een speelster werd deze verplicht gewisseld. Deze tweede helft, waarin zowel de scheidende coach Harold als de nieuwe coach Michelle aan de lijn stonden, kreeg nog wel een hele andere wending.

De coach van FCO had in de rust aangegeven om vooral rustig te blijven en niet met de agressie mee te gaan van de tegenstander. Dit werd duidelijk ook perfect uitgevoerd.

Vrijuit voetballend bleven de meiden spelen en waar in de eerste helft vooral Xerxes gevaarlijk was, kwam FCO nu ook tot verschillende doelpogingen. Een grote kans van Inass, die1 van haar beste wedstrijden speelde, ging net aan de verkeerde kant van de kruising. Inaya, als altijd gevaarlijk van de linkerkant, kwam een paar keer goed door. Waar het leek dat de ruststand ook de eindstand zou worden 1-2 werd dit ruw verstoord. Gaby, één van de topspeelsters van dit team, werd gewisseld en Inass ging haar plek op rechts overnemen.

Na een weergaloze aanval van FCO werd er een wereld voorzet gegeven door Britt die door de gelegenheids spits Isa al zwevend in de lucht ingeschoten werd. 2-2. Toen moesten de gasten weer volgas maar ondanks dat bleef de verdediging fier overeind. Waar in de eerste helft Lianda, Daphne, Bente en Emma de solide verdediging vormden, kwamen in de tweede helft Tessa en Fiene hier ook nog helpen.

Met veel wisselingen, waarbij sommige speelsters op verschillende posities speelden, werd het gelijk spel over de streep getrokken. De Laatste aankoop, Josephine, maakte in beide helften weer speelminuten en de verwachting is hoog wat zij volgend seizoen gaat laten zien. Zo zie je dat negatief coachen van elkaar of tussen coach, publiek en speelsters je ook de das om kan doen.

En om af te sluiten met de woorden van de coach:

Karma is a B**ch.

PS. Volgende verslag zal zijn in het pinksterweekeinde waar de MO17-1 en de MO15-1 in Denemarken een internationaal toernooi spelen.