Nadat we vorige week ons eerste punt hadden gepakt, wat overigens voelde als een overwinning, waren we wel toe aan onze eerste echte overwinning.

Nadat iedereen eerst heerlijk had “uitgeslapen”, vertrokken we om 07.30 uur richting Nieuwerkerk ad IJssel. Gelukkig waren de meiden al thuis omgekleed, want de “bruine” kleedkamer vonden ze maar “bijzonder”! en zo konden ze dus snel het veld op voor een gedegen warming-up.

Van hakken-billen tot knie-heffen en van atletische grondoefeningen tot nog wat dansjes!  De leiders (Ron & Niels) hadden nog even snel de tijd om de opstelling door te nemen en zo iedereen op de juiste posities te zetten en na de wekelijkse yell: “banaan, banaan, banaan; we gaan ertegen aan! Meloen, meloen, meloen; we worden kampioen!” klonk dan eindelijk om 08.30 uur het fluitsignaal.

De meiden schoten meteen uit te startblokken en speelde heel geconcentreerd en bij vlagen “bijna” tikkie takkie voetbal. We kwamen dan ook dik verdiend op voorsprong door een mooie combinatie en een doelpunt van Liv. Een van de leiders had iets beloofd, dat we bij een eerste overwinning naar de Mac zouden gaan. Daar waren de meiden op dat moment zo mee bezig dat er even niet goed werd opgelet en zo dus een doelpunt van Nieuwerkerk viel.

Dat was even balen en met nog 5 minuten op de klok moest er echt nog even gas gegeven worden en alleen maar aan voetbal worden gedacht. Met een mooie combinatie van (in volgorde) Riva, Tess L, Tess B, Sanne, Amy, Sofie, Pleun, Liz, Bente, was het wederom Liv die het net wist te vinden! Het werd 1-2 en de eerste overwinning was eindelijk na 9 wedstrijden binnen! En aangezien we op zo’n mooie tijd moesten voetballen, zaten we dus al om 10.30 uur aan heerlijk verdiend ijsje bij de Mac ????

(volgende week spelen we thuis tegen DSO en gaan we met Indy erbij weer voor de drie punten)