FC Oudewater 1 – Capelle 2  3-3

Dinsdagavond trad het eerste elftal van FC Oudewater aan in een troosteloos decor (toeschouwers mogen niet aanwezig zijn ivm de coronamaatregelen) tegen het in de Hoofdklasse acterende tweede elftal van Capelle. Het werd een doelpuntrijke avond waarop Menno Venhof (terug na een aantal dagen quarantaine), Sjoerd Wiltenburg (terug na lang blessureleed) en Bjorn Stalvord (terug na vakantie) hun rentree in de basis maakten.

Slordig begin

Voor laatstgenoemde begon het duel niet echt lekker. Na ongeveer vijf minuten spelen gleed Stalvord uit waardoor een aanvaller van Capelle alleen op keeper Bart Meuleman af kon, hem omspeelde en de 0-1 scoorde. Het bleek het begin van een zeer rommelig eerste deel van de wedstrijd waarin vaker de bal verloren werd dan dat ‘ie in bezit gehouden werd. Onder leiding van Walter van der Neut en Nick van den IJssel kreeg de ploeg van Alex Redel na 30 minuten spelen de regie wat meer over de wedstrijd meer in handen. Er werd meer druk op de bal gegeven en de tegenstander kwam moeilijker aan voetballen toe.

Nog drie goals voor rust

Het drukzetten zorgde ervoor dat Tim Goes na ongeveer 35 minuten spelen, na een glijpartij in de Capelse verdediging, alleen op de keeper af kon en de 1-1 kon binnenschieten. Kort daarvoor kon Sven Rietveld een goede breedtepass van Menno Venhof niet verzilveren en had Sjoerd Wiltenburg de bal op de lat geknald. Ook was Capelle er een aantal keer gevaarlijk uitgekomen en was hun nummer 4 dichtbij een doelpunt uit een hoekschop. Dit bleek een voorbode, want een paar minuten na zijn eerste poging knikte hij de 2-2 tegen de touwen. Even daarvoor was Sven Rietveld het eindstation van een prachtige aanval over veel schijven. De Oudewaterse ‘nummer 10’ knalde door middel van een hard diagonaal schot zijn ploeg op een 2-1-voorsprong.

Weinig anders

De tweede helft verliep vergelijkbaar met het eind van de eerste. Alleen werd er ditmaal slechts twee ipv vier keer gescoord. Capelle scoorde na een mooi steekballetje van een middenvelder op de spits (2-3). Aan dit doelpunt hing echter wel een luchtje of zeg maar gerust een heel sterke geur van buitenspel. Grensrechter Joop is echter de meest eerlijke lijnrechter van heel West-Europa en stak dus zijn vlag niet in de lucht, waardoor ook scheidsrechter Bas Oosterlaken liet doorspelen. FC Oudewater toonde hierna veerkracht en liet zien dat het nog wel een goaltje wilde maken. Iets dat ook lukte via Tim Goes. De linksbuiten krulde de bal namelijk vanaf een meter of 20 heerlijk in de bovenhoek en tekende zo voor de eindstand (3-3). Niek Sluijs spoorde daarna zijn ploeg aan om er nog eentje bij te maken. Ook dat lukte nog bijna, want Menno Venhof zette met een subtiel steekballetje invaller Laurens de Vor alleen voor de keeper. De Vor kreeg echter geen mogelijkheid om uit te halen, want hij werd teruggefloten door scheidsrechter Oosterlaken. Eerder in de aanval zou zijn namelijk hands gemaakt.

Opzienbarende wissel

Overigens vond er bij FC Oudewater nog een opzienbarende wissel plaats. Jesper van der Zwart moest zich aan het eind van de tweede helft laten wisselen omdat er regendruppels in zijn oog waren gekomen… Het is maar te hopen dat hij zaterdag weer inzetbaar is!