De veteranen keken elkaar in de kleedkamer ongeloofwaardig aan, geen Jaap (bridgetoernooi) en geen McManus, hij koos voor de voorbereiding van zijn DJ avond bij tante Pietje. En dat tegen Reeuwijk, de koploper waarvan uit met dubbele cijfers werd verloren. Maar zoals vaker in crisissituaties kwamen onvermoede krachten boven. Na afloop vroegen velen zich af of het ontbreken van de GGL en zijn kompaan juist niet prestatie bevorderend werkte en als experiment moet worden voortgezet. Onthoudt 18 januari 2020, wellicht komt deze datum in de geschiedenisboekjes als de grote ommekeer.

Door enkele afzeggingen waren Meindert en Jiddo opgeroepen om de VETS te versterken. Ad nam de honneurs waar als vlagger, hij deed dat met verve. Jeroen nam zowel in de kleedkamer als op het veld de leiding op zich en toonde de kracht van zelfsturende teams.

De wapens waarmee het wat tamme Reeuwijk, zo had een tweetal spelers meer aandacht voor hun kekke mutsjes dan voor de bal, werd bestreden waren een strakke mandekking achterin, een verstrekt middenveld en een fel storende voorhoede. In het eerste bedrijf kregen de VETS meerdere kansen, een goal van Meindert en van Bertel (terug van blessure) waren slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Het was onze keeper Fred die Reeuwijk weer in de wedstrijd bracht, een mislukte uitworp leidde tot de 2 – 1, net voor rust.

Bertel hield het in de rust voor gezien, hij had volgens eigen waarneming 5 km afgelegd en dat was voor nu meer dan voldoende. Martien Kwaak, terugkomend van fysieke malheur, viel prima in.

In het begin van de 2e helft was de FCO even de weg kwijt, met enig kunst en vliegwerk bleef het bij de 2-1 stand. Hierna volgde een prachtige kans op 3 – 1 ; na een puike voorzet van Johan kopte Meindert de bal echter over. Wederom was het een fout van de VETS die Reeuwijk aan een goal hielp. Johan voerde een kunstzinnige act op met de bal, in plaats van applaus voor de werkelijk fraaie uitvoering kreeg hij een strafschop tegen en daar viel niets op af te dingen ; bij het einde van de oefening gebruikte hij zijn hand. 2 – 2 dus. In het vervolg was de beste kans nog voor de VETS, na enig kap en draaiwerk schoot Keess de bal op doel, helaas huppelde de bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn, 2 – 2 was ook de eindstand en daar konden beide teams wel vrede mee hebben.

MOM werd Meindert vanwege zijn geweldige inzet.