Na de eclatante zege van vorige week op Berkel was er een soort van euforie ontstaan, mede gevoed door de belofte van Karel een krat bier te schenken bij drie overwinningen op rij. Nu is onze voormalige pillenvertegenwoordiger een berekend mens en hij wist dat de kans op een voor hem foute afloop ongeveer gelijk was aan het winnen van de hoofdprijs in staatsloterij. Maar toch, er broeide iets. Jaap dacht op de heenreis aan een gelijkspel.

In Woerden aangekomen werden we aangenaam verrast door Martin. De lange Lekkerkerker had zijn schone ega meegenomen en dat leidde tot een kwaliteitsimpuls op de bank. Sommige VETS dachten dat met haar komst  de lang verwachte invulling van de vacature van verzorgster was gerealiseerd en de oude veteranenkwaal van de hoge liesblessure dreigde weer de kop op te steken.

Vooralsnog moeten de VETS het hebben van zelfredzaamheid, en op dat vlak wordt een dikke voldoende gescoord. Kees, de vierde van der Stok telg, zorgde voor het intapen van de enkel van Jan. Hij heeft het vak geleerd van Ome Cor, hij is deze nestor er nog steeds dankbaar voor.

Henk kwam met een heus dieetadvies voor Cees den B. Het was Jolanda opgevallen dat deze den Butter steeds meer moeite had om het hoge tempo te volgen en maar al te graag wilde afzakken naar de laatste linie. Spontaan werd besloten om voor elke kilo die Cees kwijtraakte 10 Euro te storten in de pot, waarop Ad V. (nu nog gastspeler, volgend seizoen vaste kracht) heel ad-rem opmerkte dat hij dit een goed idee vond, mits Cees voor elke kilo die erbij komt 100 Euro stort. De zoon van de voormalige kolenhandelaar lachte wat zuurzoet, maar hield zich groot.

De wedstrijd speelde zich af op veld 3, terwijl op veld 1 de hoofdmacht van Sportlust acteerde. Het veld was hobbelig, gecombineerd met de harde wind was het voor de VETS lastig om hun normale niveau te halen. Het werd al snel 1 – 0 voor Sportlust en even dreigde de VETS overlopen te worden. Paal en lat voorkwamen erger, en tussendoor had Jan met een gelukkige vrije trap voor de gelijkmaker gezorgd. De rust brak aan met een 1 – 1 stand. Na rust was Sportlust beter en zorgde met 2 goals voor een verdiende overwinning van de Woerdenaren. De droom van de VETS had precies een week geduurd.

Na afloop konden de VETS genieten van het gezellige terras met een heuse aparte tent voor de sponsoren. Met voormalig O.V.S. trainer Jan van de Heuvel als voorzitter zorgt de club ervoor dat de geldschieters in de watten worden gelegd. Hoewel er sportief niet veel te juichen viel (1 -1 gelijkspel tegen laagvlieger Neptunus – Schiebroek) vermaakten de dealmakers uit Woerden zich uitstekend. Bij het verlaten van de kantine van Sportlust schoot Kees nog een afspraak met de voormalige trainer van O.V.S. te binnen, hij had Jaap hierover al geconsulteerd, maar die vond het nog te vroeg voor mediation, hij vond dat Kees eerst zelf moest proberen deze netelige kwestie op te lossen. Als dat niet lukte dat wist hij nog wel iemand die Kees kon helpen.  Kees nam het advies van onze wijze leider over, de afloop is helaas onbekend.