De zaterdagmorgen begon al met de mededeling, via de groepsapp, dat onze generaal en tacticus vandaag niet aanwezig zou zijn. Hij was herstellende van een griep en bleef in bed. Dit betekende dat het zaterdagochtendritueel tussen Jaap en de GGL betreffende de opstelling, geen doorgang kon vinden. Dat is geen goede voorbereiding op een wedstrijd waar ook al niet echt naar uitgekeken werd. Linschoten is voor ons een lastige tegenstander, buiten het feit dat wij het gewoon geen prettige tegenstander vinden om tegen te spelen. Wij vinden het maar mouwers en zuigers (op z’n Oudewaters) en echt sportief zijn ze ook niet. Maar goed alles is perceptie en een mening is nog steeds geen feit. Die groepsapp, daar begon het dus allemaal mee. Overigens is de groepapp sinds zaterdag uitgebreid met een spelersvrouw! Of dat zo verstandig is weet ik niet, maar dat zal ze snel ervaren. Deze app wordt namelijk niet alleen gebruikt voor voetbalzaken, maar ook allerhande hoofd- en bijzaken. Ik doe het IQ (lees fantasie) van de lezer te kort om hier een voorstelling te geven van wat er allemaal langs komt, dat lukt u vast. Over de app communiceert Jaap vandaag dus over de opstelling en daar komen ze niet uit. Blijkbaar is de GGL zo ziek dat hij niet meer weet wie er wel of niet aanwezig blijkt te zijn. Jaap besluit onze aanvoerder Jan te vragen om de opstelling te maken.

Het is stil in de kleedkamer. Het is duidelijk, we zijn van slag. Geen uiteenzetting van het leidersduo betreffende de opstelling en wie er wel of niet tijdig heeft afgezegd, geen politiek gebrabbel (links/rechts troelala), helemaal niets over de te verwachte tegenstand, zelfs geen bedgeheimen van Henk of dronkenschapverhalen van Simon. Jan deelt simpel iedereen in en blijkbaar is iedereen het er over eens. Geen verontwaardiging, niets. Rustig en heel Zen kleed iedereen zich om en gaan we richting veld 2. In een eerder verslag is al eens ons Zengevoel aan de orde geweest en eigenlijk is de leiding er nooit echt in geslaagd om dat gevoel over te brengen. Zen is een vorm van boeddhisme die sterk de nadruk legt op dhyana oftewel concentratie-meditatie. Hiermee wordt inzicht verkregen in de eigen ware aard om zo de weg te openen naar een bevrijde manier van leven. Dit alles wordt alleen bereikt met een goede Zen-master. Was de leiding eerder nog op zoek naar een vertrouwenspersoon. Ik zou op zoek gaan naar een Zenmaster en ik zou direct Jan willen voordragen! Hij kreeg het voor elkaar om rust te creëren, de juiste opstelling te hanteren en dus een weg te openen naar een bevrijde manier van voetballen! Ook werd voor de wedstrijd de handtekening gezet door Martin de Waal, onze winteraankoop. Hij zou een welkome aanvulling blijken in de spits.

Het werd uiteindelijk 3-1. Zoals gezegd waren we ontspannen en geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd. Iedereen stond goed en eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Ons superieure gevoel werd alleen maar groter toen Pieter scoorde op een assist van nieuwkomer Martin, 0-1. Net voor rust maakte Linschoten gelijk, 1-1. Na de rust was het Zengevoel schijnbaar weg want Linschoten liep al snel uit naar 3-1. Daarin komt Zenmaster Jan misschien nog tekort, maar alles is te leren. We waren van slag en dat voelde best goed.