Op deze koude morgen halverwege januari werd er door de talenten al angstvallig naar buiten gekeken. De week voorafgaande aan de 14de had het al redelijk geregend, gesneeuwd en gehageld.

Het veld werd, tegen de verwachtingen van sommige in, toch goedgekeurd en de weg naar sportpark Markveld kon worden aangevangen. Nadat iets over negenen ook de voorstopper en assistent  trainer aanwezig waren, kon er worden omgekleed. De leider was intussen bezig met en het invullen van het wedstrijdformulier toen hij te horen kreeg dat hijzelf mocht fluiten. Nadat de jongens het kleedlokaal hadden betrokken kwam de aanvoerder er achter dat hij geen scheenbeschermers en schoenen bij zich had. Eerder die morgen was Daan met zijn vader ook al op pad om een kledingstuk te zoeken en nu ging Danny met Matisse de Lange Linschoten in om de ontbrekende kledingstukken op te halen. Hierdoor werd de bijna op tijd gekomen Mark aanvoerder en kon Matisse na een te korte warming-up plaatsnemen naast de trainers op de bank. Tegen alle verwachting in was er wel een scheidsrechter en dus kon Kaj zich ook gewoon met de coaching bezig houden.

Nadat de lijnen wat beter zichtbaar waren gemaakt en de E doeltjes verwijderd waren kon de wedstrijd beginnen. Er werd gelijk druk op de tegenstander gezet en dit resulteerde in een boeiend gevecht. Na negen minuten was de eerste kans voor Daan. Hij werd door Jelmar weggestuurd en ging alleen op de keeper af, maar deze redde beheerst. Daan had het echter in de beginfase op zijn heupen want twee minuten later passeerde hij op rechts zijn vent en gaf vanaf de achterlijn strak voor. Er was voor de andere aanvallers echter te weinig geluk om er een voet tegen aan te krijgen en de bal ging voorlangs. In de dertiende minuut was zijn onderschepping beter besteed. Op de grond liggend kreeg hij de bal bij Lukas. Met een mooie boog schoot hij de bal over de voor zijn doel staande goalie van Soccer Boys en zette de talenten op een 1–0 voorsprong. Soccer Boys kreeg wel meer overwicht en alle zeilen moesten worden bijgezet om de nul te houden. Zegert kon regelmatig achter zijn opkomende tegenstander aan en Lucas en Jelmar maakte de nodige meters. Toch kregen de geelbuiken nog kansen. Zeven minuten voor rust kreeg Thomas de bal in de voeten,draaide en schoot voorlangs. Twee minuten later kroop Sem M ter hoogte van de middellijn behendig voor zijn directe tegenstander en rukte op naar vijandelijk doel. Hij paste listig door het midden recht in de voeten van Thomas. Die nam aan omspeelde de keeper en wilde binnen tikken. Hij werd echter nog door de knie van de keeper geraakt en kwam ten val. Heel Oudewater dacht aan een pingel maar deze kwam er niet. De keeper speelde eerst de bal was de reactie die de scheidsrechter na afloop gaf. De jongens waren hierdoor enigszins van slag en de spelers uit het vroegere Blese gaven gas. Met veel corners tot gevolg. Bij de vierde was het raak. Via nota bene een rug van een Bleiswijker viel de 1-1 net voor rust binnen. Met balende gezichten werd de kleedkamer opgezocht en volgde een stevige speech.

De inzet moest omhoog en met deze woorden in het hoofd gingen de talenten de tweede helft in. Het overwicht van de tegenstander werd beduidend minder door de goede inzet van de jongens. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in de eerste grote kans. Wederom was het Thomas die op de keeper afging en weer omspeelde. Hij schoof de bal alleen met een te slome vaart richting het vijandelijke doel waardoor deze van de lijn weggeschoten kon worden. Strijd was er voldoende en de wedstrijd kon twee kanten op. Acht minuten voor tijd was er een aanval van de gasten en werd de bal langs Sem B geschoten. Mark stond volgens vele achter de lijn en schoot de bal uit het doel. De scheidsrechter keek naar de grens maar deze hield de vlag strak naar beneden en liet dus doorspelen. Na de wedstrijd was er een discussie of het echt geen doelpunt was of dat de grensrechter, vanwege vakantie van zijn eega, de puf niet meer had om de vlag omhoog te heffen. De coaches gooide wat om in de opstelling en wilde het maximale uit de wedstrijd halen. Mark werd naar voren gestuurd, Wessel werd voorstopper en Lukas kwam op het middenveld terecht. Het kon nog steeds twee kanten op en twee minuten voor tijd kregen de talenten een corner. In een scrimmage voor het doel die volgde na de hoekschop van Jelmar was het Corné die de voet tegen de bal kreeg en het net liet bollen. Er volgde een enorme explosie van vreugde en emotie en zelfs de trainers waren in het veld te vinden. De talenten laadde zich nog een paar minuten op en de tegenstander ging één op één  spelen. Met Matisse voorop in de strijd en ‘weg is weg’ was even de mentaliteit bij de geelbuiken achterin. Er was voor de scheidsrechter geen rede tot verlenging en zo was de vijfde zege op rij een feit.

Mocht u nu  nieuwsgierig geworden zijn door het resultaat van deze groeibriljanten, dan kunt u volgende week zaterdag om kwart voor tien komen kijken thuis tegen Schoonhoven JO13-1.