Vol aan de bak (FC Oudewater JO13-1 – Haastrecht JO13-1)

Rond klokslag kwart over zes verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op sportpark Markveld. Deze woensdagavond stond de inhaalbekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Haastrecht op het programma. Omdat Zegert nog geblesseerd is en Finn hem heeft geïmmiteerd, werd Vincent Vonk wederom bereid gevonden om het team te versterken. Nadat iedereen de kleedkamer had gevonden, kon gekeken worden of iedereen alles bij zich had. Al snel bleek dit niet het geval, want Gio was zijn korte broek vergeten. Nu had Jacob net het extra tenue, van afgelopen zaterdag, gewassen bij zich en dus hoefde Gio niet in zijn onderbroek het veld op.

Na een tactische uitleg van de coach, kon er aan de warming up begonnen worden. Met Vincent op het middenveld, werd met grote moeite begonnen. Vanaf de aftrap was er gelijk een lange bal en de gasten zette gelijk druk. Pas in de achtste minuut kwamen de geelbuiken er een keer uit. Via tippie(zie vorig verslag) Diederik, kwam de bal bij Jacob. Zijn schot ging alleen voorlangs. Drie minuten later maakte Colin het spannend door iets te nonchalant uit te verdedigen. Hij herstelde het zelf en redde. Iets voorbij het midden van de eerste helft werd Daan aangespeeld. Hij schermde de bal wederom goed af en bediende de naar de goal rennende, korte broek loze, Puijk. Zijn inzet werd door de haastrechtse verdediging echter tot corner verwerkt. De verdediging, met aan de zijkant Max en Fleur, in het centrum Sem M en B, moesten serieus aan de bak. Op het middenveld hadden Diederik, Jacob en Vincent hun handen (te) vol. Hierdoor waren er voorin ook te weinig aanspeelmogelijkheden, waardoor het spel er niet goed uitkwam.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft geanalyseerd. Op het middenveld liep iedereen verkeerd, was een opmerking die te horen was. De jongens moesten elkaar op de juiste manieren bedienen en van de eigen kracht uitgaan. De puntjes werden weer op de spreekwoordelijke ï gezet en de tweede helft kon,na de koekjes van Finn en de druivensuiker van Aldo, beginnen.

Het bleef de hele 1e helft zeer spannend, want een goal viel er niet. Het spel ging op en neer, de tegenstander zette veel druk, en de talenten moesten vol aan de bak. Halverwege werd er achterin bij de oudewaternaren wat omgezet, om meer grip op het middenveld te krijgen. Omdat Haastrecht met twee man voorin speelde, namen de Semmen ieder een spits onder hun hoede. Op zich knap, want de kleinste Sem(M) had een tegenstander die anderhalve kop groter was. Hun snelle aanvallen werden door de centrumverdedigers vakkundig onschadelijk gemaakt. Door deze omzetting schoof Max op links iets vooruit en kwam Wessel meer naast Jacob op het middenveld. De kleine aanvallers, Moos,Gio,Finn K, aangevuld met Diederick, hadden het lastig tegen hun grotere tegenstanders. Colin redde een aantal keren en op het middenveld werd ook vaker een slag gewonnen. De ploeg uit haastrecht nam meer risico’s. Hierdoor kwam er ook meer ruimte op het middenveld en voorin. Diederik sleurde er lustig op los en vond regelmatig ook een voorwaartse. Er was echter te weinig power, om een gevaarlijk schot te produceren. Vijf minuten voor tijd was het Jacob die de bal op twintig meter van het doel in de voeten kreeg. Hij aarzelde niet en schoot knap de bal over de doelman uit het voormalige Havekesdrecht heen. Een beetje vertekend was het wel. Haastrecht ging nog meer aanvallen, maar miste de juiste richting. De ruimtes konden de moegestreden talenten ook niet meer belopen en ze waren blij dat de goedleidende Bas Oosterlaken affloot.

In de veldbespreking na afloop, werden de doorzetting en inzet van de talenten geprezen. Tevreden werd de kleedkamer opgezocht en al vooruit gekeken naar zaterdag. Uiteindelijk bleef er ook geen kleding achter in de kleedkamer, zouden ze het dan toch leren.

Wees eerlijk (Be-fair JO13-1 – FC Oudewater JO13-1)

Net voor de klok half tien had geslagen, verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Deze zaterdag stond het vervolg van de competitie op het programma, met een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Waddinxveen. Omdat Zegert nog geblesseerd is en Finn alleen in uiterste nood mee zou doen, ging de JO13-1 deze morgen met twaalf en een halve man op pad. Nadat er door de hele leiding was geteld, konden we op weg. Na een laatste hertelling, Moos rechtstreeks zou gaan en Fleur zich ook had aangesloten kwam de leiding tot de conclusie dat er nu toch echt genoeg spelers waren en er vertokken kon worden naar Be-fair. Via diverse (om)wegen belande uiteindelijk iedereen op het mooie sportpark ’t Suyt in Waddinxveen. Nadat iedereen de kleedkamer had gevonden, kon gekeken worden of iedereen alles bij zich had. Al enkele dagen geleden bleek dat Wessel twee broekjes had meegenomen, iets wat zijn schuld was, aldus Daan. Terwijl hij juist op zijn kop kreeg, dat hij woensdag niet opgelet had na de bekerwedstrijd. Wessel had het broekje meegenomen en zo hoefde Daan niet in zijn onderbroek het veld op.

Na een tactische uitleg van de coach, kon er aan de warming up begonnen worden. Met Diederick wederom op het middenveld, werd fris en strijdlustig begonnen. De gastheren zette gelijk druk en de talenten moesten dus ook de tweede helft gelijk aan de bak. De verdediging had het erg druk, maar hield het hoofd er goed bij. Op het middenveld werd door Be-fair de ruimtes goed benut. Door het doorschuiven van een achterwaartse, ontstond voor de geelbuiken vaak een ondertal. Hierdoor moest er soms stevig ingegaan worden. De scheidsrechter bracht de naam van de ontvangende vereniging soms wel in diskrediet. Liet bijna alles doorspelen, ook al was er geen voordeel uit het spel te halen. Hij maakte daarbij, moet uw verslaggever eerlijk wezen, geen verschil tussen de beide ploegen. In de zeventiende minuut was er een lange bal op rechts. Hier weet Moos altijd wel raad mee. Hij nam, vijf meter van de achterlijn en randje zestien, de bal op zijn slof. Deze vloog over, de te ver voor zijn doelstaande keeper heen en belande in de verre hoek. Of het nu een voorzet was of een schot op doel, het maakte niet uit, de voorsprong was een feit. Eerlijk gezegd was het wel een beetje tegen de verhouding in. Dit was, werd bij de dugout gehoord, ook mede te danken door de uitstekend oplettende en eerlijke vlaggenist. De slobberveners bleven druk zetten, maar de verdediging bezweek niet.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft geanalyseerd. Over het vertoonde spel hoefde geen uitleg gegeven worden. Dat dit beter kon en moest wisten de spelers zelf wel. Er werden weer wat puntjes op de ï gezet en ook op het fysieke aspect gewezen. Er werd verteld dat de scheidrechter veel toe liet, dus diende er gestreden te worden. Na de ronde met de koekjes van Finn D kon de tweede helft kon beginnen.

Jacob nam de plaats over van, de beetje ondergesneeuwde, Diederick en Giovanni werd op links buiten gepositioneerd. Het spel ging op en neer en de tegenstander zette veel druk. Een goede combinatie tussen Daan en Jacob leverde een voorzet met links op van de spits. Finn K kwam echter niet goed uit met zijn passen en zag zijn te zachte schot gekeerd worden door de doelman. Zoals al eerder ondervonden, als je zelf niet scoort,dan…, was er een ingooi op links voor. Sem en Fleur stonden niet helemaal op te letten toen de spits, uit George Baker zijn geboorteplaats, op twee meter van de achterlijn vrij op doel af kon. Colin, de ouderwaterse goalie, verwachte een voorzet en stond een meter voor het doel. Dit had de spits ook gezien en schoot in de korte hoek de gelijkmaker binnen. De geelbuiken werden er een beetje kribbig onder en speelde het spel harder. Meer overtredingen vonden plaats en de scheids had het er een beetje zelf naar gemaakt, viel er langs de lijn te horen. Max en Sem M wilde zich niet laten passeren, met als gevolg, een regelmatig vliegende waddinxvener. Op het ruim zeven meter onder N.A.P. liggende terrein, moesten de geelbuiken regelmatig toezien dat de waddinxveners de overhand hadden. Een tweede tegentreffer hing in de lucht. Na slecht uitverdedigen was het ook helaas realiteit. De eerste verliespartij werd zo een feit.

In de veldbespreking na afloop werd weinig gezegd en ontevreden werd de kleedkamer opgezocht . Uitkijkend naar de volgende kledingbeurs en wedstrijd keerde de talenten een beetje triest huiswaarts. Hopend dat volgende week zaterdag, de thuiswedstrijd om 11 uur tegen Olympia, beter zal gaan.