Voorschoten – FC Oudewater 4 – 3

Een aanvangstijd in de ochtenduren is niet iets wat de meeste selectiespelers gewend zijn, het was voor sommige spelers en begeleiders dan ook wel even wennen, voor de vroege vogels onder de bezoekers werd het uiteindelijk een aangename wedstrijd.
Hoe nuttig een brede selectie is bleek vandaag maar weer en hoe interessant is het als je ook nog leuke jeugdspelers achter de hand hebt. Het optreden van de Oudewaternaren tegen Voorschoten, op dit moment het nummer vier in de 1e klasse, was in ieder geval inspirerend. De absentie van maar liefst negen potentiele basisspelers c.q. sterkhouders leek zich in ieder geval niet te wreken. Hoewel Voorschoten, getraind door oud-UNIO-trainer Theo Ducaneaux, aanwijsbaar de betere ploeg was weerden de mannen van Akkermans en Co. zich kranig. Met vooral veel lange diagonale ballen probeerden de Voorschotenaren hun vleugelspelers te bereiken en hierbij zag je dan de klasse van sommige spelers van de thuisploeg. Met goede aannames bij die passes en een snelle voortzetting werd de Oudewaterse defensie behoorlijk onder druk gezet, dit deed in eerste instantie het ergste vrezen. Met af en toe een snelle uitval werd echter de alertheid van de Voorschotenaren achterin toch op de proef gesteld. Bij een van die aanvallen was het Djardo Boele die langs de zijlijn opstoomde en een prima voorzet van zijn linker liet komen, Sven Rietveld was uitstekend meegekomen en tikte beheerst de 0-1 binnen (15e min.) Een slippertje van de voor het eerst sinds lange tijd weer acterende Niek Sluijs betekende bijna de gelijkmaker echter doelman Thimo van der Mueren stond op de juiste plek om erger te voorkomen. Ook pareerde hij een hard en laag geschoten bal prima. Toch moest genoemde doelman al snel de bal uit het net halen. Met wat Oudewaterse hulp werd een strakke vrije trap het doel ingewerkt (1-1, 25ste min.). Kort hierna werd de verdediging van de bezoekers echt een keer helemaal zoek gespeeld en lag de 2-1 in de touwen (30ste min.). Zo’n vijf minuten later moest Tim Goes geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger, Mees van Ooyen, kreeg kort voor de rust tot tweemaal toe een kansje maar zijn inzetten waren wat te slap en geen probleem voor de keeper van de thuisploeg.

Het feest voor Van Ooyen duurde helaas maar zeer kort, in de 50ste minuut moest ook hij geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door zijn mede-jeugdspeler Fons ter Burg. Collega Lars Janmaat was er bij het begin van de tweede helft al ingekomen en ook Jamie Brunings maakte zijn opwachting in de Oudewaterse elf. Wederom een snelle uitval van FCO met aan de basis Fons ter Burg, betekende de gelijkmaker door Simon la Lau (2-2, 66ste min.). De vreugde was echter van zeer korte duur, al snel knalde Voorschoten heel hard de 3-2 tegen het net ( 67ste min.). Met de 4-2 na een minuut of tachtig leek de strijd gestreden, maar niets was minder waar. Het was weer La Lau die opnieuw een gave aanval, via Wouter van Sprundel en Sven Rietveld, keurig afrondde (4-3, 82ste min.). Oudewater kwam zelfs nog heel dicht bij een gelijkspel, maar dat redden ze net niet en dit was wellicht ook wel terecht. De conclusie is echter dat het een zeer leerzame pot voetbal was, leuk ook om naar te kijken en het spel van de vier jongelingen uit de jeugd schiep toch nog de nodige vreugde binnen de Oudewaterse gelederen.

Opstelling Oudewater: Thimo van der Mueren, Jesper van der Zwart, Jasper Kooman, Niek Sluijs (Jamie Brunings), Djardo Boele, Wouter van Sprundel, Sven Rietveld, Simon la Lau, Tim Goes ( Mees van Ooyen, Fons ter Burg), Bart Griffioen, Sjoerd Wiltenburg (Lars Janmaat).